Wijze levensles van een kreeft

10 juni 2016
275
levensles

Soms komen levenslessen uit onverwachte hoek. Zoals planten die ons, wanneer we bereid zijn om aandachtig te kijken, elke dag laten zien hoe zuiverend het werkt wanneer we niet meer van jouw omgeving vragen dan nodig is.

Maar uit de natuur zijn nog meer wijze levenslessen te destilleren: Rabbi Twerski, een 85-jarige rabbijn uit Amerika, vertelt in onderstaande video hoe de groei van een kreeft als metafoor gezien kan worden voor omgaan met stress. De hamvraag hier is:

Hoe kan de kreeft die in zijn harde schelp woont eigenlijk groeien? Zijn schelp kan immers niet uitzetten.

Rabbi Twerski legt het haarfijn uit en vertelt meteen waarom wij als mensen daar zoveel van kunnen leren. Inspirerende stof tot nadenken...!

https://www.youtube.com/watch?v=tSC5v1MN1xU&feature=youtu.be

Lees ook:  Deze Japanse poppenmaker is de rust zelve

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De verschillende soorten Philodendron verzorgen

Waarom koud water goed voor je is

Zo verzorg je de passiebloem!

Dieren sport door de jaren heen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings