5 mooiste wijnhuizen in Frankrijk

1056 VIEWS
5 mooiste wijnhuizen in Frankrijk

Ben je een liefhebber van wijn en van Frankrijk? Dan is het ideaal om tijdens je vakantie of gedurende een stedenrip een van de mooie wijnhuizen in Frankrijk te bezoeken. Er zijn honderden van, maar je wilt natuurlijk wel naar een van de mooiste wijnhuizen. Daarom hebben wij hier voor jou 5 mooie wijnhuizen in Frankrijk geselecteerd. Nu nog een mooie kaasplank erbij en genieten maar!

  • La Bastide Saint Dominique in de Rhône: biologisch gecertificeerd

La Bastide Saint Dominique is een wijnhuis gelegen in de Rhône aan de voet van Chateauneuf du Pape. Het wijndomein bestaat sinds 1976 en is gevestigd in een kapel uit de zestiende eeuw. Er zijn meerdere wijngaarden waar de druiven vandaan komen, zoals onder meer van Côtes de Rhône en van Carianne. Het plukken van de druiven is hier handwerk en de selectie is streng. De wijnen van dit wijnhuis beschikken sinds 2014 over biologische certificaten. Het wijnhuis ontwikkelt onder meer bekende wijnen van druiven als Cinsault, Syrah en Grenache.

La Bastide Saint Dominique
Foto door bastide-st-dominique.com
  • Domaine d’Escausses in Gaillac: Wijn op basis van oude tradities

Een van de andere mooie wijnhuizen in Frankrijk is Domaine d’Eascausses in Gaillac. De oude tradities uit deze streek vormen nog altijd de basis om wijn te maken. Het wijnhuis is in het dorpje Sainte-Croix tegenover de eeuwenoude kathedraal van Albi gelegen. Het aantal wijngaarden beslaat hier 34 hectare waar de blauwe druiven de meerderheid vormen. Er zijn verschillende soorten druiven, zoals Braucol, Mauzac en Duras waar dit wijnhuis wijn van maakt. Naast rode wijnen, produceert het wijnhuis witte wijnen en rosé. Gaillac is een van de oudste wijnstreken.

Lees ook:  Wat te doen in de Ardennen
Domaine d'Escausses
Foto door tourisme-tarn.com
  • Château La Tour de By in Bégadan: de beste wijnen uit Bordeaux

Château La Tour De By is gevestigd in Bégadan. Hier komen de beste wijnen uit Bordeaux vandaan. Het wijnhuis is ondergebracht in een kasteel en is het gedurende het hele jaar open. De toegang tot het kasteel is gratis en het is tevens mogelijk om van de heerlijke wijnen van dit wijnhuis te proeven. Het is ook leuk om hier de toren te beklimmen en bovenin van het uitzicht over de wijngaarden te genieten.

Chateau La Tour de By
Foto door TripAdvisor.be
  • Château Belingard in Bergerac: rondleiding met proeverij

Château Belingard in Bergerac bij Pomport is in de vallei van de Dordogne tegen de heuvels gebouwd. Hier word je gastvrij ontvangen en krijg je een uitgebreide rondleiding. Ook is er alle gelegenheid om de wijnen van dit mooie wijnhuis in Frankrijk te proeven. Verder geniet je er van het schitterende uitzicht over de wijngaarden.

Chateau Belingard
Foto door dordognemagazine.nl
  • Château de Meursault in Côte de Beaune: eeuwenoude wijnkelders

Château de Meursault is gevestigd in Bourgogne in de Côte de Beaune en ontbreekt niet op de lijst van mooie wijnhuizen in Frankrijk. De streek zelf is bekend om de grand cru wijnen en die ga je proeven als je dit wijnhuis bezoekt. De wijnkelder van het kasteel uit de veertiende eeuw is indrukwekkend. Hier vindt de rondleiding plaats en er is alle gelegenheid om van een kleine proeverij te genieten. De wijngaarden met een totaaloppervlak van zestig hectare zijn verdeeld over meerder dorpen, zoals Volnay, Beaune, Corton en Meursault.

Lees ook:  Top 10 bezienswaardigheden in Varanasi, India

Chateau de Meursault

MEER INSPIRATIE

De mooiste bestemmingen in Frankrijk
Frankrijk zonder snelweg: roadtrippen over de Route Nationale 7
De mooiste stranden van Frankrijk om te bezoeken
Speciale bezienswaardigheden om te ontdekken in het historische Lille