WIN! Het Bos | Handboek voor elke boswandeling

2 januari 2018
279

Boswachter Peter Wohlleben vertelde eerder in zijn boek over het geheime leven van bomen dat bomen over dierlijke eigenschappen beschikken. Maar nu geeft hij ons iets nieuws: een handleiding waarmee iedere boswandeling een bijzondere ervaring wordt. Met veel praktische tips vertelt hij levendig over het bos, de planten en de dieren en geeft hij je direct zin om een meerdaagse wandeltocht door zijn bos in Duitsland te maken. En wij geven 5 boeken cadeau!

[hr]

Meld je aan voor de nieuwsbrief om kans te maken op Het Bos | Het handboek voor elke boswandeling:

[mc4wp_form id="52366"]

Ontvang je de nieuwsbrief al? Dan maak je automatisch kans. Deze actie loopt tot 10 januari 2018.

[hr]

Bomen die tellen

In Het geheime leven van bomen leerde Peter zijn lezers dat bomen kunnen tellen, leren, elkaar helpen en waarschuwen. En ook in Het Bos worden de bijzondere eigenschappen van de bomen in Europese bossen weer op andere manieren belicht. Daarnaast leert hij je hoe je de weg kunt vinden zonder kompas of gps en onder welke boom je moet schuilen tijdens een storm (een spar!). Of hoe je jezelf met natuurlijke insectenverdelgers tegen muggen, mieren en teken kunt beschermen.

photo-1438514794628-6ad25147b1d4

1200 ecologische hectare

Peter is momenteel boswachter van een groot bos in de Eiffel in Duitsland. Daar pakt hij zijn werk anders aan dan zijn collega boswachters. In de loop der jaren ontwikkelde hij een ecologische ideologie en hij kijkt nu anders naar bossen en het onderhouden ervan. Want ook een boswachter moet geld in het laatje brengen. Inplaats van bomen te kappen en zijn bos te bewerken met zware machines, organiseert hij nu rondleidingen, excursies en survivaltrainingen. In zijn 1200 hectare wil hij laten zien dat bosbeheer ook op een andere manier kan worden vormgegeven.

Lees ook:  Als je in deze b&b overnacht word je ook de tijdelijke eigenaar van de boekwinkel eronder

"Met de groeten van Roodkapje"

Deze handleiding toont zijn unieke kijk op het bos en bosbeheer en legt sommige moeilijke ontwikkelingen of feiten uit op een leuke en speelse manier. Zo is er een hoofdstuk “Met de groeten van Roodkapje” over het terugkeren van de wolven in Europa en stopte hij “een determineerboekje dat niet saai is” in zijn boek. Hier worden soorten omschreven op een manier die “beter bijblijft dan gortdroge Latijnse namen”. Ook geeft hij per seizoen tips om je boswandeling nog aangenamer en avontuurlijker te maken. Zoek in februari bijvoorbeeld naar plukjes hazenhaar, achtergelaten door boksende mannetjes hazen en mooie mossen die zich als groene inktvissen over de bosbodem verspreiden. Of geniet in het voorjaar van de bloemenzee die zich moet voltrekken voordat het bladerdak weer te dicht wordt.

[hr]

Meld je aan voor de nieuwsbrief om kans te maken op Het Bos | Het handboek voor elke boswandeling:

[mc4wp_form id="52366"]

Ontvang je de nieuwsbrief al? Dan maak je automatisch kans. Deze actie loopt tot 10 januari 2018.

[hr]

Wil je verzekerd zijn van een exemplaar dan kun je het boek hier bestellen.

Bekijk ook: De 4 mooiste wandelingen in Nederland ver weg van de bewoonde wereld

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De mythe van Prometheus, god en Titaan

De 9 allermooiste gedichten bij overlijden moeder

De strijd tussen Hera, godin van de goden en Heracles

Kleurpsychologie: Hoe kleuren je ruimte beïnvloeden

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings