
Boswachter Peter Wohlleben vertelde eerder in zijn boek over het geheime leven van bomen dat bomen over dierlijke eigenschappen beschikken. Maar nu geeft hij ons iets nieuws: een handleiding waarmee iedere boswandeling een bijzondere ervaring wordt. Met veel praktische tips vertelt hij levendig over het bos, de planten en de dieren en geeft hij je direct zin om een meerdaagse wandeltocht door zijn bos in Duitsland te maken. En wij geven 5 boeken cadeau!
[hr]
Meld je aan voor de nieuwsbrief om kans te maken op Het Bos | Het handboek voor elke boswandeling:
[mc4wp_form id="52366"]
Ontvang je de nieuwsbrief al? Dan maak je automatisch kans. Deze actie loopt tot 10 januari 2018.
[hr]
Bomen die tellen
In Het geheime leven van bomen leerde Peter zijn lezers dat bomen kunnen tellen, leren, elkaar helpen en waarschuwen. En ook in Het Bos worden de bijzondere eigenschappen van de bomen in Europese bossen weer op andere manieren belicht. Daarnaast leert hij je hoe je de weg kunt vinden zonder kompas of gps en onder welke boom je moet schuilen tijdens een storm (een spar!). Of hoe je jezelf met natuurlijke insectenverdelgers tegen muggen, mieren en teken kunt beschermen.
1200 ecologische hectare
Peter is momenteel boswachter van een groot bos in de Eiffel in Duitsland. Daar pakt hij zijn werk anders aan dan zijn collega boswachters. In de loop der jaren ontwikkelde hij een ecologische ideologie en hij kijkt nu anders naar bossen en het onderhouden ervan. Want ook een boswachter moet geld in het laatje brengen. Inplaats van bomen te kappen en zijn bos te bewerken met zware machines, organiseert hij nu rondleidingen, excursies en survivaltrainingen. In zijn 1200 hectare wil hij laten zien dat bosbeheer ook op een andere manier kan worden vormgegeven.
"Met de groeten van Roodkapje"
Deze handleiding toont zijn unieke kijk op het bos en bosbeheer en legt sommige moeilijke ontwikkelingen of feiten uit op een leuke en speelse manier. Zo is er een hoofdstuk “Met de groeten van Roodkapje” over het terugkeren van de wolven in Europa en stopte hij “een determineerboekje dat niet saai is” in zijn boek. Hier worden soorten omschreven op een manier die “beter bijblijft dan gortdroge Latijnse namen”. Ook geeft hij per seizoen tips om je boswandeling nog aangenamer en avontuurlijker te maken. Zoek in februari bijvoorbeeld naar plukjes hazenhaar, achtergelaten door boksende mannetjes hazen en mooie mossen die zich als groene inktvissen over de bosbodem verspreiden. Of geniet in het voorjaar van de bloemenzee die zich moet voltrekken voordat het bladerdak weer te dicht wordt.
[hr]
Meld je aan voor de nieuwsbrief om kans te maken op Het Bos | Het handboek voor elke boswandeling:
[mc4wp_form id="52366"]
Ontvang je de nieuwsbrief al? Dan maak je automatisch kans. Deze actie loopt tot 10 januari 2018.
[hr]
Wil je verzekerd zijn van een exemplaar dan kun je het boek hier bestellen.