Welke kleur is het? | Een nieuwe klok

26 maart 2020
151

Kijk eens om je heen. Hoeveel klokken zie je? Grote kans dat je er één ziet rechts onderaan het scherm van je computer, of bovenaan je iPad. Of op je telefoon. Je horloge. En wellicht de ovenklok, en een mooi uurwerk aan de muur... We tellen onze kostbare tijd in uren en minuten. En als er haast geboden is, in seconden.

Kunstenaar James E. Murphy bedacht iets anders. Hij maakt een klok die per seconde van kleur verandert, maar dan heel geleidelijk. Zo trekt de dag in het volledige kleurenspectrum voorbij. En het is ook rustgevend: het is verleidelijk om te blijven kijken en te zien hoe de tinten langzaam in elkaar overlopen. Tijd krijgt een andere dimensie:

'Laten we afspreken om en nabij nachtblauw.'

'Dat is goed, ik bel je nog even als het mintgroen is.'

Bekijk de klok: whatcolorisit

whatcolorisit1 whatcolorisit3 whatcolorisit4 whatcolorisit5

Lees ook:  Zelf een geboortebord maken

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De 5 populairste bezienswaardigheden in Gent

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

Top 3 mooiste tuinen in de wereld

Een modern interieur

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings