Weet je jezelf geen raad met je tuin of balkon? Met deze tips kom je een heel eind

73 VIEWS
Weet je jezelf geen raad met je tuin of balkon? Met deze tips kom je een heel eind

Een tuin of balkon gezellig en praktisch inrichten blijft voor veel mensen een uitdaging. Vanwege het het wisselende weer in Nederland is dit ook niet zo vreemd. In de zomer wil je lekker in de zon kunnen zitten terwijl je in het najaar misschien wel droog wilt kunnen genieten van een mooie herfstavond. Naast planten en bestrating zijn ook kleuren en tuinaccessoires nodig om een gezellige plek te creëren.

Genieten in alle seizoenen

Natuurlijk wil je bij het eerste lentezonnetje direct naar buiten om hiervan te genieten. Om niet eerst met tuinmeubels te hoeven slepen is het daarom handig om weerbestendige meubels te kopen. Kies voor goede kwaliteit en materialen zoals aluminium of een degelijke kunststof, kijk hiervoor eens op een site als Tuinmeubelshop.

Let hierbij ook op de stijl van jouw interieur, zo past alles mooi bij elkaar en behoud je een eenheid. Een andere must in ons klimaat is toch wel een terraswarmer of vuurkorf (of een lekker warm dekentje van binnen). Met zo’n warmtebron kan je vrijwel het hele jaar buiten zitten.

Gezellige tuinverlichting

Over het algemeen hebben we pas ‘s avonds tijd om in de tuin te zitten. Zorg dus voor gezellige tuinverlichting voor als het gaat schemeren of als het donker is. Denk hierbij aan een lichtsnoer, een slinger met gekleurde lampjes of wand- en grondspots. Vooral belangrijk hier is dat je het licht gezellig houdt en er geen bouwplaats van maakt door te felle lampen te installeren. Een andere optie is een vuurtafel, erg gezellig en het zorgt meteen voor een beetje warmte.

Lees ook:  6 tips om van je tuin een egelparadijs te maken

Zorg voor diepte

Heb je een ruime tuin, dan is het aan te raden om deze op te delen in verschillende hoeken met hun eigen functionaliteit. Kies bijvoorbeeld voor kronkelige paadjes naar de plek waar je kan zonnen, tuinieren of eten. Door deze indeling wordt de tuin spannender om naar te kijken. Ook bij kleinere tuinen en balkons kan je dit effect bereiken door te spelen met verschillende hoogtes en kleuren.

In onze categorie over tuinen vind je nog veel meer leuke artikelen over bijzondere tuinen, pluktuinen en meer.

Bron foto’s: Apartment Therapy en Dassie radiatoren

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

MEER INSPIRATIE

In deze 5 zelfoogsttuinen doe je boodschappen op het land
Een huisje in de tuin. Wordt het een tuinhuis, blokhut of tiny house?
5 Tuin ideeën om jouw tuin direct een upgrade te geven
5 originele (en makkelijke) ideeën voor een zomerse tuin