Wat zijn de top 3 speeltjes waar jouw hond van houdt?

30 juli 2020
292

Een hond die zich verveelt, kan vervelend gedrag vertonen. Veel voorkomende klachten bij honden die zich vervelen, zijn blaffen en slopen. Je hond zal dit echter niet doen om onder je nagels te zitten, maar beschikt simpelweg over een overschot aan energie, die er op de een of andere manier uit moet. Een goede oplossing om deze verveling tegen te gaan en/of te verhelpen, is om de hond een handje op weg te helpen met het kwijtraken van zijn of haar energie, bijvoorbeeld door middel van speeltjes. Welke speeltjes behoren tot de favorieten van jouw viervoeter?

 

Indien de hond symptomen van verveling vertoont, is het goed om eens een kritische blik te vellen op de hoeveelheid aandacht die de hond dagelijks krijgt. Vaak ligt het toeslaan van verveling niet aan de hond, maar aan de eigenaar van het dier. Veel honden hebben behoefte aan zo’n 2,5 uur beweging per dag, verspreid over drie lange wandelingen, maar krijgen dit bij lange na niet. Indien de honden, en dat is een veelvoorkomend fenomeen, dan ook nog eens alleen zitten voor- en na deze, vaak veel te korte, wandelingen, is het toeslaan van die verveling zo gek nog niet. Krijgt de hond voldoende beweging, maar barst hij nog steeds van de energie, voorzie hem dan van zijn favoriete hondenspeelgoed, en ga hiermee samen aan de haal wanneer hier wat extra tijd voor is.

 

Stel een top 3 samen

 Indien je de viervoeter meer liefde en genegenheid wenst te bieden, is het voor de hond prettig om, wanneer jij er niet bent om hem van aandacht te voorzien, van speeltjes te zijn voorzien.

Lees ook:  Deze kunstenares maakt kleding van regen

 

1. Vulbaar speelgoed

Vulbaar speelgoed is het ideale hulpmiddel om je hond te vermaken, zowel voor actieve als minder actieve honden, omdat de hond zelf bepaalt wanneer en hoe hij of zij hiermee aan de haal gaat. De hond zal moeten kauwen, rollen en duwen op het speeltje, voordat hij de traktatie kan bemachtigen. Het verkrijgen van deze traktatie wordt doorgaans net zo intensief beschouwd als een lange wandeling.

 

2. Leren apporteren

 Ook apporteren wordt door veel honden beschouwd als een ware favoriet. Hoewel niet iedere hond van nature kan apporteren, kun je de viervoeter dit wel aanleren. Wellicht kost het wat tijd, maar het is de moeite meer dan waard.

 

3. Flostouwen

 Ook flostouwen bieden een leuk vermaak voor de hond. Trekspelletjes vormen namelijk een leuke machtsstrijd tussen baas en dier, omdat beiden een kant van het trekspeeltje vasthouden, om het trekspeeltje vervolgens toe te eigenen. Ook deze vorm van vermaak wordt door veel honden als een leuke bezigheid ervaren.

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Fairtrade producten: een stap richting duurzame consumptie

Lieke Marsman; gedichten over de onontkoombare werkelijkheid

Mediteren kun je leren

Eindelijk wonen op jezelf, hoe pak jij dat aan?

© Paradijsvogels Magazine - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down