Wat zijn de prijzen voor het winnen van de Champions League?

10 oktober 2020
220
muur impegneren

Het is voor clubs vanwege de grote financiële belangen belangrijk om deel te nemen aan de Champions League. De deelname op zich levert namelijk al geld op. Daarnaast zorgen succesvolle prestaties tijdens deze internationale competitie ook nog eens voor extra inkomsten. Iedere zege brengt voor de winnende clubs geld in het laatje. De inkomsten nemen toe naarmate een club langer in de Champions League actief blijft. Een plek in de finale levert het meeste op en de winnaar krijgt ook nog eens een extraatje. Ontdek hier hoe het precies met de inkomsten zit.

Zege of gelijkspel in de groepsfase

De Champions League wedstrijden in de groepsfase leveren bij een gelijkspel of winst geld op. Een zege is bijvoorbeeld goed voor een bedrag van 2,7 miljoen euro. Speelt een club gelijk in de groepsfase dan verdienen beide clubs een bedrag van 0,9 miljoen euro. Overigens krijgen de clubs voor deelname aan de Champions League ook al startgeld. Ajax heeft bijvoorbeeld een bedrag van 15,25 miljoen euro aan startgeld ontvangen. Dat komt omdat deze club een plek heeft gekregen in de groepsfase. Daarnaast komen er ook nog inkomsten binnen via de zogenoemde coëfficiënt ranking. Deze ranking van de UEFA komt voort uit de prestaties van Europese clubs in de afgelopen tien jaar. Een hogere plek levert extra veel inkomsten op.

Prijzengeld kwartfinale, halve finale en finale

Indien een club de kwartfinale van de Champions League bereikt, is dat goed voor een bedrag van 10,5 miljoen euro. In de achtste finales daarvoor krijgen clubs een bedrag van 9,5 miljoen euro. Bij het bereiken van de halve finale stijgen de inkomsten naar 12 miljoen euro. Deelname aan de finale van de Champions League levert uiteraard het meeste geld op. Elk van de clubs kan een bedrag van 15 miljoen euro tegemoetzien. De winnaar van de Champions League krijgt nog een extraatje in de vorm van 4 miljoen euro.

Lees ook:  Win de boekeditie van Paradijsvogels Magazine

Komende seizoenen minder prijzengeld

De huidige situatie met een wijziging in het format heeft ertoe geleid dat UEFA minder prijzengeld gaat uitkeren. De financiële gevolgen zijn te groot om het huidige beleid aangaande het prijzengeld te doen standhouden. Dat heeft tot gevolg dat de komende vijf seizoenen het prijzengeld voor de Champions League naar beneden gaat. Dat geldt overigens ook voor de Europa League. De UEFA heeft namelijk zelf minder inkomsten binnen gekregen door de daling van tv- en sponsorinkomsten.

 

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Chakra kleuren: ontdek de verbanden en betekenissen

De 5 populairste bezienswaardigheden in Gent

Palo Santo: de magische krachten van dit heilige hout

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings