Wat voor klussen kun je zelf doen aan jouw zojuist gebouwde huis?

22 januari 2021
262

Als je een beetje handig bent kun je heel veel klussen in en om je huis zelf aanpakken. En daar hoef je echt geen superklusser voor te zijn. Een ruimte schilderen, een vloertje leggen, de trap schuren en lakken, de tuin betegelen, lampen ophangen en een boekenkast in elkaar zetten moet wel kunnen toch? Het geeft niet alleen voldoening als je het zelf doet, het scheelt ook een hoop geld omdat je geen vakman hoeft in te huren.

 

Maar het is wel belangrijk dat je een beetje weet wat je doet. Zo voorkom je onveilige situaties en een resultaat dat achteraf toch tegenvalt. We geven je een eerste hele belangrijke tip. Zonder deze tip hoef je niet eens te beginnen. Zorg dat je goed gereedschap hebt. Niks is irritanter dan lopen prutsen aan iets omdat je gewoon het juiste gereedschap niet hebt. Als je bijvoorbeeld een parketvloer legt kun je niet met een standaard zaag een kaarsrechte hoek zagen, dat wordt namelijk nooit kaarsrecht. Als je dan een makita afkortzaag tot je beschikking hebt gaat het leggen van de vloer veel makkelijker en sneller. Dus, goed gereedschap is het halve werk. Vooral bij elektrisch gereedschap is het zaak om te kiezen voor een merk waar je op kunt bouwen. Zo heb je gewoon gereedschap en makita gereedschap. Dat verschil merk je meteen als je het gebruikt. In dit artikel geven we je 3 tips om veilig en goed te klussen in jouw zojuist gebouwde huis.

Zorg dat je alles hebt voor je begint
Het is behoorlijk irritant als je tijdens het klussen steeds op en neer moet naar de dichtstbijzijnde bouwmarkt omdat je weer iets vergeten bent. Maak daarom een volledige lijst van de dingen die je nodig hebt om de klus te doen. En dan hebben we het niet alleen over gereedschap, maar vergeet ook niet de materialen en hulpmiddelen zoals afdekzeil en tape.

Lees ook:  Met zelfreflectie leer je jezelf beter kennen

man in black sweatpants using DEWALT circular saw and cutting a wood plank

Kijk en leer hoe het moet
Je hoeft het wiel niet helemaal opnieuw uit te vinden. Online zijn meer dan genoeg instructievideo’s te vinden waarin alle mogelijke klussen haarfijn worden uitgelegd door vakmensen. Op die manier voorkom je dat je onnodige fouten maakt en gefrustreerd afhaakt. Bovendien krijg je meestal handige tips en trucs waardoor je de klus makkelijker kunt voltooien.

Safety first!
De meeste ongelukken gebeuren in en om het huis. Zeker bij het klussen is de kans op ongelukken levensgroot aanwezig. Zorg dat jij niet onderdeel van de statistieken wordt en werk veilig. Dus gebruik veiligheidsschoenen met stalen neuzen, handschoenen en een veiligheidsbril. En als je met elektrisch gereedschap werkt gebruik je natuurlijk een mondkapje tegen de stof en oordopjes om je gehoor te beschermen.

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Een babyshower organiseren doe je zo

Muizen in huis? Dit kun je doen!

Trends in herenmode voor 2024

Bedrijfsuitjes: Waarom ze belangrijk zijn + Tips voor het organiseren

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down