Wat voel je als je in de schoenen van iemand anders staat? | Video

4 januari 2017
197

Als je in de schoenen van iemand anders kan staan.. Horen wat diegene hoort. Zien wat hij of zij ziet, voelen wat iemand anders voelt. Zou je dan anders met die persoon omgaan?

Met deze woorden eindigt dit mooie filmpje, gemaakt door de Cleveland Clinic. Het gaat over de persoonlijke verhalen van mensen die niet zichtbaar zijn en onder het oppervlak liggen. Het filmpje is gemaakt met de intentie om mensen bewust te maken van de ander, en om meer empathie te tonen voor de uitgangssituatie waar vanuit mensen voelen, denken en handelen. De focus voor de Cleveland Clinic ligt in de medische sfeer, waar emoties zoals angst, verdriet, frustratie, onzekerheid maar ook vreugde  vanzelfsprekend een hele grote rol spelen.

Tegelijkertijd geldt dit concept ook als je in de supermarkt staat, in een vergadering zit of als je door de stad fietst. En je pad dat van iemand anders kruist die iets doet waar je je aan irriteert of wat je niet begrijpt. Het ligt in onze menselijke aard om daar fronsend naar te kijken of ongezellig op te reageren. Want hé, doe niet zo raar!

Maar als er één ding is dat in deze video duidelijk wordt, is dat met meer compassie en empathie de wereld er een stuk op vooruit zal gaan. Dus geef die caissière een grote glimlach of vraag hoe haar dag was, bedenk dat er wellicht een hele andere is dat die manager zo tekeer gaat, en zwaai vrolijk naar de auto die je afsneed.

Ook als je niet aan goede voornemens doet, is dit er wellicht toch een om eens over na te denken.

Lees ook:  Een luchtige tegenhanger van mindfulness: Claudia de Breij geeft cursus mindlessness

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De 5 populairste bezienswaardigheden in Gent

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

Top 3 mooiste tuinen in de wereld

Een modern interieur

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings