Wat te doen bij een storm?

15 maart 2022
319
Dakprobleem Kwijt

Nederland is een mooi land met veel mooie kwaliteiten, maar helaas kan het weer er soms een beetje tegenvallen. In Nederland kan het namelijk erg winderig worden, er komen zelfs regelmatig stormen voor. Veel inwoners kunnen nogal in paniek raken als er een storm op komst is, daarom wordt hier uitgelegd wat je moet doen bij een storm!

Dakprobleem Kwijt

Wat te doen om je huis te beschermen?

Er zijn een aantal zaken die je kunt regelen om schade aan je huis te beperken bij een storm als je in en rondom je huis bent. Als je het nieuws te horen krijgt dat er een storm op komst is blijf dan binnen als dat mogelijk is. Probeer alle losliggende objecten die rondom het huis liggen te verwijderen, zet bijvoorbeeld al het tuinmeubilair binnen als dat mogelijk is. Sluit alle ramen en sluit alle deuren van het huis, en blijf ten alle tijden het nieuwsbericht in de gaten houden over de storm. Een andere stap die je moet nemen is je auto op een veilige plek neerzetten, laat hem niet in de buurt staan van bomen en van schuttingen en losliggende objecten op de grond. Om jezelf voor te bereiden is het ook goed om alvast een aantal boodschappen in huis te halen voor als je het huis een tijdje niet kan verlaten.

Niet thuis bij storm?

Het kan voorkomen dat je een dagje weg bent wanneer er plotseling een storm op komst is. Schuil niet onder bomen of bij gebouwen met loszittende objecten, deze kunnen namelijk wegwaaien en jou verongelukken tijdens een storm. Zoek een beschutting waar je in kunt schuilen totdat de storm is gaan liggen. Het beste is om op je plek te blijven als de storm aangekomen is en je niet onnodig te verplaatsen. Moet je toch écht ergens heen, dan moet je je snelheid op de weg laten zakken met de auto en moet je meer afstand houden van andere voertuigen. Houd je handen wel stevig aan het stuur, want de wind kan je auto opzij duwen.

Lees ook:  Zo verzorg je jouw palm

Dakprobleem Kwijt

Stormschade?

Heb je door de storm schade aan je huis gekregen? Check dan met de verzekering of het volledig vergoed wordt. Het kan zijn dat door de storm je dakpannen van het dak zijn gewaaid en je daardoor een lekkage hebt. Zoek dan contact met een dakdekker, bijvoorbeeld Dakprobleem Kwijt, om je dak-probleem direct op te lossen. Als je het niet direct oplost dan kan het probleem alleen maar erger worden. Repareer niets zonder dat je overlegd hebt met de verzekeraar. Als je echt grote schade aan je huis hebt, bel dan direct de brandweer, grote schade kan namelijk gevaarlijk zijn.

 

Zorg dat je altijd veilig blijft en dat je huis en auto in orde blijven tijdens een storm met bovenstaande tips.

Dakprobleem Kwijt

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Zo wordt alcoholvrije wijn gemaakt

Het troostende effect van begrafenis liedjes

De 6 allermooiste gedichten bij overlijden broer

20 mooiste parken in Londen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings