Wat je niet mag vergeten bij de keuze voor gordijnen

16 september 2019
166

Wil je jouw huis nog mooier maken? Dan is het een goed idee om jouw huidige raambekleding eens kritisch onder de loep te nemen. Gordijnen zorgen namelijk voor privacy, maar ook voor een sfeervol huis. Zo kun je met gordijnen eenvoudig een kamer groter of desgewenst kleiner laten ogen. Voor meer ruimte kies je voor gordijnen in een lichte kleur tot op de grond. Donkere gordijnen in een effen kleur (of juist met een dessin) doen het goed wanneer je een grote ruimte gezelliger wilt maken.

Groots effect

Mooie gordijnen zorgen voor diepte, afwerking én zijn decoratief. Ze weren zonlicht zodat het zomers koeler blijft en houden de warmte beter binnen als het buiten frisser is. Daarnaast zijn gordijnen ook nog eens geluiddempend. Het is dus zeker de moeite waard goed over je keuze na te denken. Ben jij ook zo'n fan van mooie motiefjes en grafische prints? Dit soort gordijnen zijn een schot in de roos in een grotere ruimte. Houd er wel rekening mee dat het patroon op elke baan netjes te zien moet zijn. Voor dit soort gordijnen is daarom vaak extra stof noodzakelijk.

Vraag advies

Hoe kies je de perfecte gordijnen? Geen makkelijke klus, want er is ontzettend veel keuze. Ophangsystemen, stoffen, kleuren en afmetingen: alle aspecten zijn belangrijk en verdienen je aandacht. Wanneer je gaat voor gordijnen die mooi bij jouw woonstijl passen zit je eigenlijk altijd goed. Een tijdloze en erg gewilde variant zijn linnen gordijnen. Dit materiaal zorgt voor een echte make-over van jouw woonruimte. Laat je wel goed adviseren, want linnen is een natuurlijk materiaal. Het kan verstandig zijn om bijvoorbeeld voor een voering te kiezen voor een extra chique uitstraling.

Lees ook:  Breng jouw woonkamerverlichting op orde met deze tips

Evert Groot verkoopt prachtige linnen stoffen van Noord/West-Europese kwaliteit in honderden kleurtinten. Op zijn website vind je enorm veel inspiratie voor het gebruik van linnen in jouw interieur. Naast de meest exclusieve linnen voor de beste prijzen kan je in zijn winkel terecht voor interieuradvies.

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Het sterrenbeeld Leeuw: eigenschappen en karakter

Chakra kleuren: ontdek de verbanden en betekenissen

De 5 populairste bezienswaardigheden in Gent

Palo Santo: de magische krachten van dit heilige hout

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings