Wat je kapsel zegt over je persoonlijkheid

6 februari 2023
133
wat je kapsel zegt over je persoonlijkheid

Iemand beoordelen op basis van uiterlijk: je zou het niet moeten doen, maar toch gebeurt het wel. Je kijkt onbewust als eerste naar iemands uiterlijk. Je oordeelt dan op basis van houding en kleding. In deze blog zullen we het hebben over wat je kapsel zegt over je persoonlijkheid.

Er ligt een interessante psychologie ter grondslag aan de associaties die mensen onbewust maken met bepaalde uiterlijke kenmerken. Het geeft ons namelijk informatie over iemands achtergrond, beroep en persoonlijke stijl. We doen dit om potentieel gevaar snel te herkennen. Onze verre voorouders voerden oorlogen om territorium toen ze nog in stammen als nomaden leefden. Het was dus van essentieel belang dat je snel kon herkennen welke primaten er bij jouw stam hoorden (gelijkenissen) en welke minder gelijkenissen vertoonde. (andere stam, potentiële vijand).

Tegenwoordig is het nog steeds een belangrijk sociale skill. Je kan zo snel een indruk krijgen van iemand en daarop kan je baseren of je diegene mogelijk aardig vindt of niet. Realiseer je wel dat dit onbewust in je hoofd omgaat en dat dit een oppervlakkige indruk is. Misschien is degene in kwestie wel heel anders als je hem of haar leert kennen. Wist je dat we niet alleen oordelen op basis van houding en kleding, maar ook op basis van kapsel? Wat zegt een kapsel eigenlijk over iemands persoonlijkheid?

Verschillende soorten kapsels

De verschillende kapsels zijn een manier om je haar in model te brengen, maar ondertussen zegt je kapsel ook veel over je persoonlijkheid. Je kan kiezen voor bijvoorbeeld een klassieke look, een undercut, een asymmetrische stijl, een buzzcut of juist een opvallende pompadour. Wat je ook kiest, je kapsel zegt iets over je. Bovendien versterkt je kapsel meestal je zelfbeeld.

Lees ook:  Vier je vrouwelijkheid met deze fantastische herfst-trends voor curvy vrouwen

Undercut

Undercut
Undercut kapsel

De undercut is een kapsel die al lang in het straatbeeld is, maar de laatste jaren is de undercut steeds populairder geworden onder de mannen. Je kiest voor dit kapsel als je lef hebt. Dit zegt je kapsel dus ook over je persoonlijkheid. De undercut is een combinatie van een geschoren hoofd met wel nog haar. Je straalt hierdoor een flinke dosis zelfvertrouwen uit en dit kapsel is geschikt voor iedere gelegenheid.

Klassiek

klassiek kapsel
Klassieke haarstijl

Heb je een klassiek kapsel? Dan kun je gerust zijn, want dit kapsel doet het altijd goed. De zijkanten zijn kort bij dit kapsel en de bovenkant is wat langer. Je kan hierdoor alle kanten op met je kapsel. Door de weeks op kantoor zorg je dat je haar netjes naar achteren zit en in het weekend kan je ervoor kiezen om je kapsel wat losser te dragen. Wil je tijdens je werk netjes eruitzien, maar in het weekend meer casual rondlopen? Dan is dit zeker de look voor jou.

Lang

Lang haar man
Lang haar (bij mannen)

Natuurlijk kunnen ook mannen lang haar hebben. Heb je lang haar als man dan zegt dit vaak over je persoonlijkheid dat je zelfvertrouwen hebt en een beetje rebels bent. Mannen die echt op een net kantoor werken zal je niet snel zien met deze haarstijl, maar mannen die in de creatieve sector werkzaam zijn kunnen deze look prima hebben. De laatste jaren is het lange haar bij mannen helemaal hip geworden.

Asymmetrisch

Asymmetrisch haar
Asymmetrische look

Ga jij voor asymmetrisch? Dan wil je graag gezien worden als de man die altijd goed gekleed gaat. Dit kapsel is trendy en opvallend en is onderscheidend, doordat het haar aan een zijde lang is en aan de andere zijde kort. Het is een moderne look, maar wel nog steeds professioneel. Dit kapsel is gemakkelijk in model te brengen, waardoor je ’s ochtends niet veel werk hebt.

Lees ook:  Het sterrenbeeld boogschutter: eigenschappen en karakter

Pompadour

Pompadour
Pompadour

De pompadour is ook een kapsel dat al jaren helemaal in de mode is. Dit is niet voor niets, want met dit kapsel kun je alle kanten op. Draag het kapsel opzij, omhoog of naar achteren. Kies zelf of je er gel in doet of dat je het kapsel natuurlijk draagt. Je straalt hiermee uit dat je graag aandacht krijgt en weet dat je er goed uitziet. Een beetje gewaagd dus.

Buzzcut

Buzzcut
Buzzcut kapsel

Dan hebben we nog de buzzcut. Dit is een heel mannelijk kapsel, maar het moet wel goed bijgehouden worden. Je moet dus regelmatig naar de kapper. Overweeg je dit kapsel? Laat de kapper dan kijken of het geschikt is voor jou, want dit kapsel moet wel echt bij de vorm van je hoofd passen. Met dit kapsel straal je uit dat je stoer bent.

Conclusie

Je haarstijl zegt dus veel over je persoonlijkheid. Er zijn een aantal populaire kapsels die allemaal verschillende indrukken geven. Het is dus belangrijk om je kapsel te kiezen op basis van wat jij wil uitstralen. Lees meer over mannenkapsels in 2023 als je geïnteresseerd bent in meer kapsels.

Over de auteur

Mathias Molenberg

Recente berichten

Met jouw fiets op vakantie: tips voor een veilige fietsvakantie

Kun je je yogamat ook als sportmat gebruiken?

Ontdek de geheimen van chakra healing

Meditatie voor chakra balans: ontdek hoe het werkt

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings