Wat is de invloed van de volle maan op je emoties?

10 mei 2022
925
Volle maan

Voor veel mensen maar een fabel, maar de maan heeft wel degelijk invloed op onze emotionele gesteldheid. De stand van de maan heeft invloed op het feit of het water in de zee eb of vloed is. Daarbij bestaat de mens voor 70% uit water, dus je kan je voorstellen dat de maan echt wel invloed heeft op ons. De stand van de maan kan er namelijk voor zorgen dat je slecht slaapt, onrustig ben of heel snel geïrriteerd raakt. Invloed van de maan op de mens komt in de meeste gevallen voor bij mensen die hoog sensitief zijn. Ben jij benieuwd naar wat voor een invloed de volle maan precies op je emoties kan hebben? Lees dan vooral verder, want wij leggen het je hier uit.

Maancyclus

Wat is nu precies de maancyclus? Wat we vaak weten is dat de maan verschillende standen en dat het om de zoveel dagen een volle maan is, maar hier zitten natuurlijk wel feiten achter. 1 maancyclus duurt ongeveer 29 dagen. De maancyclus bestaat namelijk uit 8 fasen. De eerste fasen wordt ook wel de nieuwe maan genoemd. Bij de nieuwe maan zie je het minste van de maan. De maan staat tijdens de nieuwe maan namelijk tussen de aarde en de zon.
De tweede fase is de wassende halve maan. Hierbij heeft de maan de vorm van een teennagel. Dan zie je alleen een klein rechter stuk van de maan.
Na de wassende maan komt het 1e kwartier. Bij het eerste kwartier is precies de helft van de maan te zien.
De 4e fase is de wassende maan. Bij de wassende maan is ¾ van de maan te zien.
Na de wassende maan komt de volle maan. Zoals we weten, kunnen we bij volle maan de volledige maan bewonderen.
Fase 6 is de afnemende maan, waar we weer ¾ kunnen zien, maar vanaf nu wordt de andere helft van de maan bedekt door de zon. Dus waar we bij de wassende maan de rechterkant van de maan zien, is dit bij de afnemende maan de linkerkant.
Na de afnemende maan komt het laatste kwartier waar we weer ongeveer de helft kunnen zien en de laatste fase de afnemende halve maan, waar de maan weer de vorm heeft van een teennagel. Na de laatste fase beginnen de fases weer van voor af aan.

Lees ook:  Stilte retraites in Nederland
Volle maan

Invloed volle maan hormonen

Wanneer we te maken hebben met volle maan, dan is de energie van de maan het sterkst, dit is ook Wanneer we te maken hebben met volle maan, dan is de energie van de maan het sterkst, dit is ook de reden waarom mensen aangetast kunnen worden. Doordat de energie van de maan invloed heeft op de energie van de mens. De energie van de volle maan kan een effect hebben op situaties, emoties en gedachte. Het kan zomaar zijn dat je een onrustiger gevoel ervaart, of dat je juist meer gaat dromen en hierdoor slechter slaapt. Het kan zelfs zo ver gaan dat je een strijd tussen hoofd en hart kan ervaren. Dit wordt veroorzaakt door de stand van de zon ten opzichte van de stand van de maan. Negatieve emoties zullen in ieder geval veel naar voren kunnen treden. Denk hierbij ook aan negatieve gedachtes en angst die de volle maan bij jou kan opwekken. Dus de volgende keer wanneer iemand jouw lastige gedrag doet koppelen aan je menstruatie, moet je misschien maar eens gaan checken of volle maan er aan komt of dat het misschien zelf al volle maan is, want dit kan dus duidelijk ook invloed op je humeur hebben.

De positieve werking volle maan emoties

Zoals je nu wel achter bent, zorgt de volle maan ervoor dat je emoties worden versterkt, maar dat is dus ook zo met positieve gedachte. Wanneer jij je aandacht focust op positieve energie, dan kunnen emoties, gedachtes en situaties ook een stuk positiever voor je uitpakken.
Daarbij is de kans ook erg groot dat je door middel van de energie van de volle maan een stuk energieker en creatiever uit de hoek kan komen. Je zult misschien eerder geneigd zijn om dingen te ondernemen. Daarmee kan ook nog eens je intuïtie, helderheid en analytisch vermogen versterkt worden. Je zou dus bijna iedereen beter kunnen vertellen dat je alleen nog maar beslissingen gaat nemen wanneer er volle maan is. Dit is natuurlijk onzin, maar dit toont dus wel aan dat ondanks dat negatieve gevoelens versterkt kunnen worden tijdens volle maan, dat ook je positieve emoties en gevoelens versterkt kunnen worden.  

Lees ook:  De spirituele betekenis van dieren op je pad

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Populariteit plantaardige levensstijl: waar komt het vandaan?

Het mysterie van Aurora: een natuurlijk lichtspektakel

Alles wat je moet weten: emigreren naar het buitenland!

Hollandse hoogtepunten: wat Nederland zo mooi maakt

© Paradijsvogels Magazine - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down