Wat hang je op de muren?

14 juni 2021
220

Bij het inrichten van een woning, of een kamer, zijn vaak de grote lijnen niet zo heel ingewikkeld. De meeste mensen hebben een aardig idee van welke stijl zij mooi vinden. Wat voor soort vloer zij in gedachten hebben, wat de kleuren op de muren moeten worden. Ook het uitkiezen van meubels is meestal een niet al te lastige opgave. Maar dan begint eigenlijk pas de lastigste klus. Want een ruimte inrichten in de stijl die je in gedachten had, dat lukt meestal wel. Maar om hem vervolgens zodanig ‘aan te kleden’ dat het echt jouw plekje wordt, dat is lastiger. Hoe maak je een ruimte gezellig en sfeervol, hoe gebruik je accessoires om het geheel helemaal af te maken.

 

Zoek naar iets bijpassends maar wel persoonlijks

 

Ook al vinden we onszelf graag heel uniek en bijzonder, als het om woninginrichting gaat volgen we bijna allemaal de op dat moment heersende trends. We maken wel eens grapjes om de oh zo standaard woningen met visgraatvloeren en zwarte, stalen deuren, maar feit is dat het overgrote deel van de mensen dat op dit moment nu eenmaal mooi vindt. Goed, we geven er met meubels al een beetje onze eigen draai aan, maar ook hier zijn duidelijke trends in te bespeuren. Ook al vind je jouw kamer nog zo bijzonder en goed bij je passen als je klaar bent met klussen en meubels plaatsen, de kans is groot dat er ergens in het land minimaal 1 ruimte te vinden is die bijna identiek is.

Lees ook:  Leuke schaduwkunst in de stad die een glimlach op je gezicht tovert

 

Gelukkig is het niet heel moeilijk om zelfs een kamer die volgens de huidige trends is ingericht wat meer persoonlijk te maken. Juist daar kun je de verschillende mogelijkheden op het gebied van decoratie goed voor gebruiken. Het is leuk als je kiest voor iets dat een beetje bij de stijl van de ruimte past, zodat het een geheel blijft, maar tegelijk wel echt persoonlijk is.

 

Hoe maak je het persoonlijk?

 

De snelste manier om een ruimte snel een persoonlijke uitstraling te geven, is door te kiezen voor mooie, in het oog springende wanddecoratie. Als je bij ‘persoonlijk’ denkt aan een foto die je zelf hebt gemaakt, of een portret van je gezin of jou en je partner, dan is dat prima. Probeer er wel voor te zorgen dat deze qua stijl en kleur een beetje past bij de rest van de kamer, anders wordt je wanddecoratie geen aanvulling op je interieur, maar heb je gewoon een kamer waar toevallig ook een foto aan de muur hangt.

 

Geen mooie foto’s tot je beschikking, of mag het van jou wel een klein beetje minder persoonlijk? Kijk dan eens naar mooie posters. Ook al heb je deze niet zelf gemaakt, door te kiezen voor een exemplaar dat jij echt mooi vindt, of dat speciale gevoelens bij je oproept, maak je je kamer toch een stuk persoonlijker. Een afbeelding van een stad waar je warme herinneringen bij hebt, of een reproductie van een kunstwerk waar je hart sneller van gaat kloppen; alles is prima, als je maar iets kiest wat echt bij jou hoort.

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Werkvakantie - wat is er mogelijk?

Alles wat je wilt weten over slow fashion

Tips voor effectief timemanagement voor iedere dagdromer

Hoe de zon ons leven beïnvloedt

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down