Wat er gebeurt als een NASA wetenschapper origamikunstenaar wordt

5 april 2017
494

In 2001 zegde natuurkundige Robert Lang zijn baan bij de NASA op om zijn tijd volledig te kunnen besteden aan zijn grote passie: origamidesign. Zijn wetenschappelijke achtergrond komt goed van pas: zijn diepgaande kennis over materialen en wiskunde zorgden ervoor dat zijn ontwerpen zelfs worden toegepast in ruimteschepen en airbags. 

origami-1

Maar waar het ons om te doen is zijn de kunstwerken die Robert maakt: van gedetailleerde beesten tot ingenieuze gevouwen constructie die zich met één beweging weer laten openvouwen tot een plat stuk papier. Al deze werken maakt hij zonder knippen of scheuren.

In onderstaand filmpje van The Great Big Story laat Robert zien hoe hij werkt en vertelt hij over wat hem zo intrigeert aan origami: "Simpele ontwerpen vragen misschien 10 of 20 stappen in het vouwproces. Ik houd van ontwerpen waar je 100, soms wel 1000 vouwen moet maken..."

origami12 origami11 origami10 origami9 origami8 origami7 origami6 origami13 origami5 origami4 origami3 origami2 origami origami14

Lees ook:  Een verloren kunst | Bloemenkransen voor gevorderden

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De rol van orakels in de Griekse mythologie: Voorspellingen en raadplegingen

Fairtrade producten: een stap richting duurzame consumptie

Lieke Marsman; gedichten over de onontkoombare werkelijkheid

Mediteren kun je leren

© Paradijsvogels Magazine - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down