Wat een gevoel teweeg kan brengen

30 januari 2020
459

Hoe breng je gevoelens tot uiting, zonder daarbij te spreken, schrijven, te schilderen of zelfs maar een spier te vertrekken? Ongelooflijk maar waar: in haar nieuwste kunstproject brengt Lisa Park 48 waterschalen in beweging met haar hersenen.

Dit is niet zo zeer een spiritueel als wel een wetenschappelijk project: de kunstenares heeft een hoofdtelefoon op die een EEG (hersenscan) maakt. De gemeten emoties zijn ingedeeld volgens de 48 emoties die filosoof Spinoza beschreef in zijn boek Ethica. Iedere gemeten emotie wordt vervolgens omgezet in een algoritme, waardoor een van de de schalen rond Park in beweging komt. Van frustratie tot opwinding: Park zit stil tussen de schalen, maar de bewegingen van het water laten zien wat zich in haar hoofd afspeelt.

Het hele schouwspel is dus afhankelijk van hoe zij omgaat met haar gevoelens. Voor de meeste kunstenaars heeft kunst te maken met het uiten van emoties, maar Lisa Park brengt dit naar een fascinerend nieuw niveau. Het project heet niet voor niets Beautiful Thought: een schitterende gedachte.

Bron: earthweareone.com

Lees ook:  Tien prachtige gevoelens die onvertaalbaar zijn

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Werkvakantie - wat is er mogelijk?

Alles wat je wilt weten over slow fashion

Tips voor effectief timemanagement voor iedere dagdromer

Hoe de zon ons leven beïnvloedt

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down