Wat dichter Martin Bril ons leert over de ware kunst van het leven

14 maart 2018
1433
Martin Bril

Hoe ongrijpbaar kan het leven soms zijn en hoe uitdagend is het om je bij dit gegeven neer te leggen? Dat is zelfs een ware kunst. Veelschrijver en filosoof Martin Bril (1959-2009) schreef er onderstaand gedicht over.

Kunst

Wat we willen:
Momenten
Van helderheid
Of beter nog: van grote
Klaarheid

Schaars zijn die momenten
En ook nog goed verborgen
Zoeken heeft dus
Nauwelijks zin, maar
Vinden wel

De kunst is zo te leven
Dat het je overkomt

Die klaarheid, af en toe

Dit gedicht van Martin Bril komt uit zijn bundel 'Verzameld werk’ - Uitgeverij 521, Amsterdam 2002.

Bestellen? Dat kan hier

Over Martin Bril

Deze getalenteerde duizendpoot studeerde filosofie in Groningen en volgde een studie aan de Nederlandse filmacademie in Amsterdam. Daarnaast was hij zeer productief als schrijver: hij schreef gedichten en romans en van zijn hand verschenen zo’n 10 dagbladcolumns per week, waaronder in De Volkskrant. Selecties van zijn columns zijn in diverse bundels gepubliceerd onder andere in ‘Twee broers en een broodjeszaak’.

Martin Bril schreef over alledaagse dingen en benaderde deze vanuit een unieke invalshoek. Dat maakte hem onsterfelijk, ook voorbij de dood. Deze dertien levenswijsheden van Bril onderstrepen dit.

Lees ook:  De 6 mooiste dichtbundels over (onvervuld) verlangen

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Een babyshower organiseren doe je zo

Muizen in huis? Dit kun je doen!

Trends in herenmode voor 2024

Bedrijfsuitjes: Waarom ze belangrijk zijn + Tips voor het organiseren

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down