Wat betekent mijn geboortesteen?

18 februari 2022
193
bruine edelstenen

Geboortestenen, wist jij dat bij elke maand een andere steen hoort. Deze stenen hebben elk een eigen betekenis. Na het lezen van deze blog weet jij precies welke geboortesteen bij jouw geboortemaand past en wat de betekenis erachter is. Vaak dragen mensen de geboortesteen in de vorm van sieraden. Door de geboortesteen te laten verwerken in een ring of in een ketting. Men zegt dat als je je geboortesteen meedraagt, dat dit voor geluk zorgt.

De betekenis van geboortestenen per maand

Per maand zijn dit alle geboortestenen op een rijtje!

Januari : Granaat

De granaat is vooral bekend vanuit zijn mooie, donkere rode kleur. Echter komen granaten in verschillende kleuren voor.

De granaat heeft al een hele geschiedenis afgelegd, het wordt namelijk gezien als de steen voor ridders en krijgers. Vroeger werd de granaat meegegeven aan de ridders en krijgers, omdat deze ervoor zou zorgen dat ze veilig thuis zouden komen.

De granaat bevordert het gevoel van hoop en de moed van een persoon. Hiermee zorgt de granaat voor zelfvertrouwen, maar ook het doorzettingsvermogen. Vanwege de kracht voor het doorzettingsvermogen staat deze edelsteen ook wel bekend als de edelsteen voor een succesvolle carrière.

Februari : Amethist

De amethist is de donkerpaarse variant, de lichtpaarse is de lichte amethist (Juni). De betekenis van de naam amethist komt uit het Grieks, hierin betekent het namelijk ‘niet dronken’. Men dacht vroeger dat je niet dronken kon worden bij het dragen van deze edelsteen.

De werking van amethist is dat het een rustgevende steen is, die balans in je leven brengt. Hij bevordert de genezing als het gaat om hoofdpijn, slapeloosheid en diabetes. Volgens Leonardo da Vinci maakt de amethist je slimmer en word je verstand gereinigd van eventuele negatieve gedachtes.

Maart : Aquamarijn

Aquamarijn is bekend van de helderblauwe kleur, deze steen is vernoemd naar de kleur van de zee. Aquamarijn komt op bijna ieder continent voor, maar wordt het meeste gevonden in Brazilië, Nigeria of Kenia.

Aquamarijn staat vooral symbool voor vrede. Het kan loyaliteit en liefde bevorderen, zeker als men het heeft over relaties. Het effect van de aquamarijn is dat de persoonlijke groei van mensen hiermee wordt gestimuleerd, hiermee wordt gedoeld op de mentale groei. Ook zou deze edelsteen het uithoudingsvermogen verbeteren.

April : Diamant

De diamant is toch wel de bekendste edelsteen die er is. De diamant is het hardste materiaal wat er bestaat binnen onze natuur. De naam is afkomstig vanuit het Grieks en betekent onoverwinnelijk. De diamant is kleurloos en transparant, waardoor het zijn glans verkrijgt.

Lees ook:  Betekenis van edelstenen

De diamant heeft een helende werking, zo zou de diamant een verlichtende werking hebben bij pijn. Maar zou het ook ’s nachts kunnen genezen als je het draagt. Daarnaast zegt men dat de diamant nachtmerries en geesten zou kunnen verjagen. De diamant wordt gezien als de edelsteen met de sterkste werking. Hierdoor zou hij het zelfvertrouwen van de drager versterken, maar de jaloezie weer verminderen.

Mei : Smaragd

De smaragd ken je misschien van de heldergroene kleur. De naam is dan ook afgeleid van de kleur, in het Latijn betekent het namelijk ‘groene steen. De smaragd wordt gevormd door de metamorfose tussen chroom houdende en alu-berylliumrijke gesteenten. De invloeden van chroom zorgen voor de diepe groene kleur van de smaragd.

In de geschiedenis van de Egyptenaren en Romeinen was men er sterk van overtuigd dat de smaragd rijkdom en macht zou brengen naar de drager. Ook geloofde men dat de smaragd ervoor zorgde dat een vrouw vruchtbaarder was.

De effecten van smaragd zijn dat het een genezende werking heeft, zo zou de steen de mens herstellen en brengt hij balans en ontspanning. Ook zou de steen een positief effect hebben op het immuunsysteem en levenslust, vriendschap en eenheid stimuleren.

Juni : Lichte amethist

De lichte amethist is een natuurlijke schoonheid van zichzelf en heeft de unieke krachten om de geest en onze emoties te kalmeren. In de middeleeuwen geloofde men dat de lichte amethist genezende krachten had. Om zichzelf te beschermen droegen soldaten amuletten die gemaakt waren van amethist. In de kunstwereld wordt de lichte amethist ook veel gebruikt, de steen zorgt namelijk bij het creëren van nieuwe ideeën.

De lichte amethist heeft meerdere effecten en voordelen. Zo helpt de steen om de geest te zuiveren en zo minder stress en angst te ervaren. Dit is ook de reden waarom de lichte amethist vaak gebruikt wordt bij meditaties. Ook zal de steen vrede brengen en je beschermen tegen psychische aanvallen. Als de amethist in je bed ligt of boven je bed hangt zal de steen je nachtrust bevorderen.

Juli: Robijn

De robijn is de geboortesteen van juli. Zijn naam is afkomstig uit het Latijn ‘ruber’, dit betekent rood. Lang werd gedacht dat de robijn de meest kostbare edelsteen was, vanwege het innerlijk vuur dat nooit kan doven.

De steen staat ook symbool voor liefde en passie, dit komt door de mooie rode kleur van de steen. De robijn heeft meerdere effecten, zo wordt de robijn donkerder als er onheil in de buurt is. Hiermee wordt bedoeld dat de robijn je beschermt tegen het kwade. De robijn brengt je gezondheid, hij is namelijk goed voor je hart en voor je bloed. Daarnaast beschermt de robijn ook nog tegen vergiftiging. De robijn zou er ook voor zorgen dat je hoofd en hart dichter bij elkaar komen, waardoor je makkelijker gebeurtenissen uit het verleden kan loslaten.

Lees ook:  Met zelfreflectie leer je jezelf beter kennen

Augustus: Peridoot

Dit is een steen wat heel zeldzaam is, hij komt namelijk alleen voor in de vulkanische lava op Hawaï en in meteorieten die gevallen zijn. Vanuit deze meteorieten is de naam van de Egyptenaren gekomen, namelijk “het juweel van de zon”. De kleur van deze steen is altijd hetzelfde, namelijk limoen groen. Hierbij maakt het niet uit of er licht is of niet.

Een leuk weetje over de Peridoot is dat het de nationale parel van Egypte is. De Egyptenaren geloofden vroegen in de beschermende energieën, waardoor ze beschermd zouden zijn tegen de verstikking van de nacht.

De peridoor stimuleert de afvoer van gifstoffen. Door deze afvoer wordt indirect de bloedbaan, het hart en de longen geholpen. Daarnaast zou het groei stimuleren, denk hierbij aan het groeien van haar en nagels. Een ander effect is dat het jaloezie en woede in relaties zou voorkomen, hierdoor wordt de steen weer geassocieerd met geluk en moed.

September: Saffier

De safier hoort naast de diamant en de robijn tot de belangrijkste edelstenen. De betekenis van de saffier is dan ook letterlijk vertaald “kostbare steen”. De steen wordt ook wel de kleur van de hemel genoemd, door de mooie blauwe kleur. Samen met de robijn is de saffier na de diamant de hardste steen op de schaal van Mohs.

De saffier symboliseert de volgende eigenschappen eerlijkheid, vriendschap, trouw en hoop. Door deze symbolische eigenschappen wordt de saffier vaak als cadeau gegeven bij een verloving of trouwerij. Daarnaast word je door de saffier leergierig en wordt concentratie ondersteunt.

Oktober: Rozekwarts

De geboortesteen van oktober is de rozekwarts, de meeste mensen zullen hem kennen als de rozenkwarts. De rozekwarts staat ook wel bekend als de steen van de liefde. In de tijd van de Grieken en Romeinen geloofde men dat de rozenkwarts door de godin van de liefde, Aphrodite, op aarde was gebracht.

Lees ook:  Kunstenaar transformeert grijze stenen in kleurrijke mandala's

De steen staat bekend als de steen van de liefde, maar dit gaat niet alleen over de liefde voor je partner. Het gaat over de liefde die je aan anderen kunt geven of aan jezelf. Je wordt geholpen om lief te hebben door deze steen, maar ook met het ontvangen van de liefde.

Daarnaast heeft de steen ook een kalmerende werking. Zo neemt de steen stress weg. Ook zou de steen helpen bij Alzheimer, Parkinson en klachten die vergelijkbaar zijn als een burn-out of overspanning.

November: Gele topaas

De gele topaas behoort tot de familie van de topaas, maar is een kwarts. Hij wordt gezien als een van de meest helende stenen die er bestaan. De steen kan men vooral vinden in Brazilië, de Verenigde Staten en Azië. In de tijd van de oude Grieken, dacht men dat de gele topaas ervoor zorgde dat je sterker werd. Ook zou de drager meer zelfvertrouwen krijgen.

De effecten die de steen heeft zijn het versterken van de innerlijke energie en vitaliteit. De steen zorgt ervoor dat de drager zich makkelijker kan ontspannen. Daarnaast heeft de steen een ontgiftende werking, het zorgt ervoor dat de nieren, lever en darmen beter kunnen werken. Door het opwekken van het zelfvertrouwen heeft de steen een remmende werking tegen angsten en depressie.

De gele topaas staat voor waarheid, voorspoed en vreugde in het leven.

December : Blauwe topaas

In de laatste maand van het jaar, dus ook de laatste geboortesteen die we gaan bespreken. De geboortesteen van december is de blauwe topaas. De topaas heeft zijn naam te danken aan een eiland in de Rode Zee, namelijk Topazus. De topaas komt vooral voor in vulkanische gesteentes, hij wordt dan ook vaak onsmeltbaar genoemd.

De blauwe topaas zou de drager een gelukkiger en tevreden gevoel geven. Ook zou de blauwe topaas een bevordering zijn van creativiteit en artistieke vaardigheden. Een genezende kracht zou zijn dat hij het gevoel van nervositeit omlaag brengt en de drager meer ontspannen raakt.

Ben jij al iets meer te weten gekomen over je geboortesteen? Tuurlijk vertellen we je ook nog met liefde over de werking van anderen stenen, zoals de onyx. Hopelijk kan je nu je zoektocht beginnen naar een mooi sieraad met je geboortesteen!

Wil je meer weten over edelstenen? Lees dan ook alles over: de kracht van de gouden driehoek of de labradoriet.

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Hoe kun je optimaal genieten van je tuin?

Normandië in Frankrijk bezoeken

Hoe bewaar je de innerlijke rust als je op zoek bent naar een huis

Je keuken Feng Shui inrichten

© Paradijsvogels Magazine - 2022
Made with
Web Wings