Urenlang harken zorgt voor schitterende herfstkunst

1349 VIEWS
Urenlang harken zorgt voor schitterende herfstkunst

Wanneer vallende bladeren en knisperend frisse lucht de herfst inluiden, doet zich op de campus van Sacramento state University een merkwaardig artistiek fenomeen voor. Goudgele labyrint patronen, spiralende cirkels en complexe honingraden verschijnen één voor één onder de campus’ indrukwekkende Ginko bomen.

Vrijwilligers(kunst)werk

Dit is het werk van Joanna Hedrick, studiebegeleidster op deze Amerikaanse universiteit. Het is haar eerbetoon aan de herfst, zegt ze, maar ook een manier om de studenten een hart onder de riem te steken tijdens het studeren voor hun examens.

Wanneer de gouden bladeren van de immense Gingko bomen beginnen los te laten staat Joanna klaar met hark in de hand om de meest de complexe patronen uit het gebladerte tevoorschijn te laten komen. Vaak blijft haar werk zo’n drie weken liggen, tenzij het weerbericht anders in gedachten heeft.

Artikel gaat verder onder de foto

Bewust van de schoonheid

Maar de prachtige natuurkunstwerken hebben voor Joanna nog een diepere betekenis. Met een achtergrond in landschapsdesign en kunst ziet zij haar jaarlijkse creaties als een manier om haar omgeving te transformeren, zo vertelt ze.

“Mijn kunst gaat erom iets te gebruiken wat in essentie al mooi is, en hier iets écht unieks van te maken – iets waar je niet zomaar onopgemerkt aan voorbij loopt”

Per jaar maakt Joanna gemiddeld 6 unieke werken en is per boom ongeveer drie uur zoet. Voor haar is dit harkwerk een moment van bezinning, welke ook een glimlach op de gezichten van haar studenten tovert zo hoopt ze.

A post shared by Joanna Hedrick (@joanna_hedrick) on

A post shared by Joanna Hedrick (@joanna_hedrick) on

 Haar “favoriete Gingko” om mee aan de slag te gaan

Na drie uur werk

Bijenkorf patroon

“Klaar na een avond harken, het maakt me gelukkig te beseffen dat dit het eerste is wat de studenten en docenten zien morgenochtend”

In het filmpje is te zien hoe de dochter van Joanna (versneld!) het spiraal-labyrinth afloopt welke zich onder meerdere bomen uitstrekt. Klik op de foto om het filmpje af te spelen.

Elke herfst komen er weer nieuwe patronen bij

A post shared by Joanna Hedrick (@joanna_hedrick) on

A post shared by Joanna Hedrick (@joanna_hedrick) on

Het harken is voor Joanna een meditatieve bezigheid

Kijk hier naar een 1400-jaar oude Ginkgo boom die haar bladeren als een weelderig goudgele deken op aarde neer laat dalen.

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

Lees ook:  Een verstilde wereld van verborgen onderwaterbeelden

MEER INSPIRATIE

Sneeuwkunst
Deze kunstenares haakt jasjes voor beschadigde natuur
4 creatieve manieren om meer planten in huis te halen
Moeder Natuur schenkt verlaten Chinees dorpje een tweede leven