Een wandelvakantie in Oostenrijk, waar moet je heen?

561 VIEWS
Een wandelvakantie in Oostenrijk, waar moet je heen?

Hou je van wandelen en hou je van bergen? Dan moet je op wandelvakantie naar Oostenrijk. Zo simpel is het. Een wandelvakantie naar Oostenrijk brengt namelijk het beste wat de Alpen te bieden hebben, zowel stevige tochten door hoge bergen als meer toegankelijke wandelingen langs bergmeertjes en alpenweides. Naast de schnapps, wintersport en lederhosen is er dus nog genoeg te doen in dit prachtige land, en wandelen staat hoog op het lijstje. Wij hebben hier voor jou de mooiste wandelgebieden op een rijtje gezet zodat jij weet naar welk gebied je toe moet als je op wandelvakantie naar Oostenrijk gaat.

St. Johann

Allereerst is er St. Johann, gelegen in de typisch Oostenrijkse deelstaat Tirol. Het fijne aan St. Johann is dat je er wandeltochten op elk niveau vind. Zowel de beginnende als de doorgewinterde wandelaar kan hier genieten van prachtige tochten. Je hebt routes die prima te doen zijn, ook met de kinderen, door almweides en goed te volgen paden. Ook vind je hier routes die pas beginnen bij het eindpunt van de gondel, en waar veel klimmen bij komt kijken. Van alles wat dus. 1 ding is echter zeker, een wandelvakantie in het (goed te bereiken) gebied rondom St. Johann staat garant voor mooie tochten van verschillende niveaus, allen voorzien van chalets van hoge kwaliteit.

Flachau

In de zomermaanden verandert dit ware wintersport paradijs in een zeer geschikt gebied voor een wandelvakantie. Er zijn zowel dagtochten als meerdaagse wandelingen te vinden, het is dus aan jou hoe je je wandelvakantie in Flachau, Oostenrijk invult. De Salzburger Sportwelt zorgt ervoor dat de paden gemarkeerd en goed onderhouden blijven, wat jou als wandelaar weer extra gemak bezorgt. Je kunt hier huttentochten doen, nordic walking en touren met een gids, allemaal in een prachtig gebied. Qua niveau is er voor iedereen iets te doen, maar we moeten wel zeggen dat dit het Salzburgerland is en dat er dus lang niet zo veel stijgen en dalen in de tochten zit als in het zuiden en westen van het land. In de zomer is hier trouwens de Strongman run waarbij de steile pistes op wordt gerend, erg leuk om te zien!

Wilderkaiser

Wilder Kaiser: hoogtepunt van een wandelvakantie in Oostenrijk

Met ruim 400 km aan wandelpad is het gebied rondom de Wilder Kaiser is ideaal voor een wandelvakantie in Oostenrijk. Denk aan uitzicht over grote gletsjers, diepe dalen en kale bergtoppen. Wandelen doe je hier zowel over groene vlaktes als over paden langs de de rotsen, dus wees voorbereid op wat spanning en uitdaging. Uiteraard moet je niet vergeten om je heen te kijken, het uitzicht is namelijk adembenemend waar je ook staat. Kies je voor een wandelvakantie in Oostenrijk en wil je een uitdaging en de mogelijkheid om het zelf zo zwaar te maken als je zelf wil, kies dan voor Wilder Kaiser. De paden lopen hier langs grazende koeien (natuurlijk met koebellen), jonge Alpen met spitse toppen en gletjsers, evenals langs wat mildere valleien en weides. Wilder Kaiser is overigens goed voorzien van rijkelijk voorziene berghutten en chalets waar je kunt genieten van een heerlijk biertje, een goede schnitzel of een flinke portie kartoffeln na een stevige dag wandelen.

Bekijk ook: De 4 mooiste wandelingen in Nederland ver weg van de bewoonde wereld

Lees ook:  Dagboek van mijn moeder | Onvergetelijke patatjes van Rhijnauwen

MEER INSPIRATIE

Laat je betoveren door Genua
De leukste airbnb’s op Texel
Een stadswandeling door Den Bosch
Een onvergetelijke reis naar Tbilisi