Een wandelvakantie in Oostenrijk, waar moet je heen?

19 augustus 2019
230

Hou je van wandelen en hou je van bergen? Dan moet je op wandelvakantie naar Oostenrijk. Zo simpel is het. Een wandelvakantie naar Oostenrijk brengt namelijk het beste wat de Alpen te bieden hebben, zowel stevige tochten door hoge bergen als meer toegankelijke wandelingen langs bergmeertjes en alpenweides. Naast de schnapps, wintersport en lederhosen is er dus nog genoeg te doen in dit prachtige land, en wandelen staat hoog op het lijstje. Wij hebben hier voor jou de mooiste wandelgebieden op een rijtje gezet zodat jij weet naar welk gebied je toe moet als je op wandelvakantie naar Oostenrijk gaat.

St. Johann

Allereerst is er St. Johann, gelegen in de typisch Oostenrijkse deelstaat Tirol. Het fijne aan St. Johann is dat je er wandeltochten op elk niveau vind. Zowel de beginnende als de doorgewinterde wandelaar kan hier genieten van prachtige tochten. Je hebt routes die prima te doen zijn, ook met de kinderen, door almweides en goed te volgen paden. Ook vind je hier routes die pas beginnen bij het eindpunt van de gondel, en waar veel klimmen bij komt kijken. Van alles wat dus. 1 ding is echter zeker, een wandelvakantie in het (goed te bereiken) gebied rondom St. Johann staat garant voor mooie tochten van verschillende niveaus, allen voorzien van chalets van hoge kwaliteit.

https://www.instagram.com/p/B2rHqJrCAx3/?utm_source=ig_web_button_share_sheet

Flachau

In de zomermaanden verandert dit ware wintersport paradijs in een zeer geschikt gebied voor een wandelvakantie. Er zijn zowel dagtochten als meerdaagse wandelingen te vinden, het is dus aan jou hoe je je wandelvakantie in Flachau, Oostenrijk invult. De Salzburger Sportwelt zorgt ervoor dat de paden gemarkeerd en goed onderhouden blijven, wat jou als wandelaar weer extra gemak bezorgt. Je kunt hier huttentochten doen, nordic walking en touren met een gids, allemaal in een prachtig gebied. Qua niveau is er voor iedereen iets te doen, maar we moeten wel zeggen dat dit het Salzburgerland is en dat er dus lang niet zo veel stijgen en dalen in de tochten zit als in het zuiden en westen van het land. In de zomer is hier trouwens de Strongman run waarbij de steile pistes op wordt gerend, erg leuk om te zien!

Wilderkaiser

Wilder Kaiser: hoogtepunt van een wandelvakantie in Oostenrijk

Met ruim 400 km aan wandelpad is het gebied rondom de Wilder Kaiser is ideaal voor een wandelvakantie in Oostenrijk. Denk aan uitzicht over grote gletsjers, diepe dalen en kale bergtoppen. Wandelen doe je hier zowel over groene vlaktes als over paden langs de de rotsen, dus wees voorbereid op wat spanning en uitdaging. Uiteraard moet je niet vergeten om je heen te kijken, het uitzicht is namelijk adembenemend waar je ook staat. Kies je voor een wandelvakantie in Oostenrijk en wil je een uitdaging en de mogelijkheid om het zelf zo zwaar te maken als je zelf wil, kies dan voor Wilder Kaiser. De paden lopen hier langs grazende koeien (natuurlijk met koebellen), jonge Alpen met spitse toppen en gletjsers, evenals langs wat mildere valleien en weides. Wilder Kaiser is overigens goed voorzien van rijkelijk voorziene berghutten en chalets waar je kunt genieten van een heerlijk biertje, een goede schnitzel of een flinke portie kartoffeln na een stevige dag wandelen.

Lees ook:  De 8 leukste activiteiten in Hoek van Holland

Bekijk ook: De 4 mooiste wandelingen in Nederland ver weg van de bewoonde wereld

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

Top 3 mooiste tuinen in de wereld

Een modern interieur

Begonia's snoeien en verzorgen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings