De beste wandelroutes voor tijdens een verblijf op Gran Canaria

29 oktober 2020
416

Gran Canaria staat alom bekend om de schitterende stranden, geweldige omgeving en pittoreske bergdorpjes. Hierdoor is het eiland inmiddels uitgegroeid tot een ware toeristische trekpleister. Vooral het zuiden van het eiland trekt nagenoeg het hele jaar door vele vakantiegangers aan.

Toch is Gran Canaria zoveel meer dan alleen een ideale locatie voor een strandvakantie. Het is dankzij de vele schitterende natuurgebieden ook een perfecte plek om te wandelen. Duinen zover het oog reikt, vulkaankraters, een geweldige natuur en ruige rotslandschappen - Gran Canaria heeft veel te bieden en maakt indruk met zijn ongelooflijke diversiteit. Dankzij al dit moois is het vinden van een actieve vakantie eenvoudiger dan ooit.

Tijdens een vakantie op Gran Canaria kan je verschillende wandelingen op het eiland maken. Van woestijnachtige landschappen, diepe ravijnen, dromerige kusten tot aan verborgen baaien: het behoort allemaal tot de mogelijkheden.

Wij hebben een aantal van de mooiste wandelroutes van het eiland voor je op een rij gezet!

Gran Canaria

Wandelen in de omgeving van Roque Nublo

Roque Nublo behoort tot een van de topbezienswaardigheden van het eiland en biedt daarnaast in de omgeving vele mogelijkheden voor het maken van een uitgebreide wandeling. Deze wandelroute is dan ook met name populair vanwege de prachtige rotsformatie en het geweldige landschap waarmee het is omgeven. Vanaf Las Palmas bereik je het gebied met de auto al binnen een uur en kan de verkenning beginnen.

De meest voor de hand liggende wandelroute begint vanaf de parkeerplaats Aparcamiento de la Degollada de La Goleta. Vanaf hier is de route naar de Roque Nublo ongeveer een uur lang en kom je onderweg schitterende landschappen tegen vol met rotsen en uitgestrekte bossen. De route is vrij eenvoudig af te leggen en hierdoor ook geschikt voor de beginnende wandelaars.

Lees ook:  Natuurkalender | Jezelf zijn in februari

In de regio zijn veel andere opties om het gebied te ontdekken. Het bergdorpje Tejeda is een ware aanrader en verdient hier ook zeker een bezoek.

Gran Canaria

Altavista

In het noordwesten van Gran Canaria is de Altavista gelegen, een berg die zich uitstekend leent voor het maken van uitgebreide wandelingen door een schitterende omgeving.

De meest voorkomende wandeling hier loopt langs een bergkam. De route loopt nagenoeg de hele tijd omhoog en het is goed om er rekening mee te houden dat dezelfde route ook weer bergafwaarts moet worden afgelegd. Dit in tegenstelling tot veel andere wandelroutes op het eiland.

Mirador del Sargento vormt het startpunt van de wandeling en is, net als bij het startpunt van de wandeling rondom Roque Nublo, vrij eenvoudig te bereiken met de auto. Daarnaast is ook deze wandeling goed te doen voor beginners. Er zijn brede wandelpaden en onderweg zijn er weinig hindernissen. Overigens is het wel een aanrader om goed op de markeringen te letten, aangezien deze minder uitgebreid zijn dan op veel andere routes.

Het hoofdpad - dat door dennenbossen loopt - is vrij goed, maar sommige (zij)paden kunnen weleens afgesloten zijn door de vele stenen. De route leent zich dankzij het vrij lage uitdagingsniveau wel perfect voor het bewonderen van het uitzicht. Zo krijg je tijdens de wandeling een schitterend zicht over de Caldera de Tejeda en de Roque Nublo. Maar ook Tenerife en vele andere dorpjes zijn uitgebreid te bewonderen tijdens de wandelroute.

Ondanks dat de paden ook geschikt zijn voor de beginners onder ons, is het een aanrader om de tocht niet in de zomer te maken. Gezien de vrij hoge temperaturen en de hoogteverschillen kan de route plotseling een stuk uitdagender worden. Neem in ieder geval voldoende water mee als je toch van plan bent om deze fijne route in de warme zomermaanden te trotseren.

Lees ook:  De ruige schoonheid van de Canarische eilanden | Fotografie

Wandeling van Santa Lucía naar Fataga

Gran Canaria beschikt over een aantal pittoreske bergdorpjes die het bezoeken absoluut waard zijn. De dorpjes Fataga en Santa Lucía zijn hier voorbeelden van en bieden een uitgelezen mogelijkheid om een wandeling te combineren met een bezoek aan deze plaatsjes.

Santa Lucía staat bekend als een dorp met een schitterende omgeving en natuur. Het dorp wordt omringd door een uitgestrekt berglandschap en authentieke witte huisjes. Hoewel je vanuit hier wandeltochten kunt maken naar diverse nabijgelegen plaatsjes, is de wandeltocht naar Fataga ongetwijfeld een van de beste. Het dorpje zelf ligt in een groene vallei dat wordt omgeven door allerlei rotsen.

Maar niet alleen een bezoek zelf aan Fataga is bijzonder te noemen, ook de weg er naar toe zorgt voor het nodige bekijks.

Palmbomen, grotten, cactussen en complete ravijnen – het is nauwelijks te geloven dat je dit allemaal zult tegenkomen tijdens een wandelroute van slechts drie uur!

Gran Canaria

Wandelen in het natuurpark Bandama

Het natuurpark Bandama is een van de fijnste locaties op Gran Canaria voor het maken van een wandeling. Het park ligt op ongeveer twintig kilometer van las Palmas en biedt een geweldige omgeving om te ontdekken.

Bovendien is Bandama de plek van een van de grootste vulkaankraters van het eiland, ook wel caldera genaamd. Deze krater is geweldig om te bekijken en een wandeling naar de caldera mag dan ook eigenlijk niet ontbreken tijdens het maken van een wandeling hier.

Ter plaatse heb je niet alleen de kans om de krater in te lopen, maar ook om rond de kraterrand te lopen. En ook het uitzicht vanaf de ongeveer 575 meter hoge top in het natuurpark Bandama mag niet worden vergeten. De wandelpaden hier zijn voorzien van goede aanwijzingen en veel paden zijn ook voor de beginners onder ons goed aan te doen.

Lees ook:  9 weetjes over fruitvliegjes

En als de uitdaging toch iets groter blijkt dan verwacht, bedenk dan dat je na afloop in ieder geval zal worden getrakteerd op een schitterend uitzicht over de regio.

Kustwandeling El Puertillo

Niet alleen in het binnenland van Gran Canaria kan je prachtige wandelingen maken, ook langs de kust van het eiland is een wandeling de moeite waard. Vooral de noordelijke kust biedt een aantal prachtige locaties voor een kustwandeling.

El Puertillo is de meest gekozen plek om de wandeling te starten. Deze locatie is vrij eenvoudig te bereiken met de auto en biedt een verhard pad vanaf waar je de schitterende kust al direct kunt aanschouwen.

De paden lopen vervolgens verder langs de kust, en zijn in tegenstelling tot de andere wandelpaden in dit artikel minder geschikt voor beginners. Sommige paden lopen steil naar boven en zorgen voor de nodige uitdagingen. Toch zijn de meeste paden hier redelijk geschikt voor wandelaars van verschillende niveaus – zeker als er wordt gezorgd voor de juiste uitrusting.

Onderweg kan je uiteraard volop genieten van de kustlijn van het eiland, maar kom je onderweg ook nog regelmatig een aantal herkenningspunten tegen. Op het eindpunt wordt je tot slot nog beloond met een geweldige aanzicht van de hoofdstad Las Palmas.

https://pixabay.com/photos/canary-islands-nature-ocean-1416949/

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

Top 3 mooiste tuinen in de wereld

Een modern interieur

Begonia's snoeien en verzorgen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings