De 5 mooiste wandelroutes van Brabant

12 oktober 2021
1113
De 5 mooiste wandelroutes van Brabant

Brabant is een groot gebied. Noord-Brabant bestaat uit een oppervlakte van 5.081 vierkante meter. In dit gebied zijn veel mooie plekken te vinden waar je kunt wandelen. Er zijn best veel wandelroutes in Noord-Brabant waar je als bezoeker of bewoner door heen kunt wandelen. Deze wandelroutes in Noord-Brabant bezitten over Heides, bossen en steden. Brabant staat bekend als een gemoedelijk en gastvrije omgeving. Er bevinden zich bourgondische steden als Breda, Den Bosch, Tilburg en meer. Hier ben je altijd van harte welkom. Naast deze gezellige en oude steden kun je je route voortzetten of beginnen in de mooie natuurgebieden van Brabant. Hier kun je heerlijk genieten van de winterse gekleurde bladeren, paddenstoelen en vogeltjes die fluiten. Je komt hier helemaal tot rust. Misschien kom je ook nog een eekhoorn tegen. De wandelroutes in de regio West-Brabant zijn gericht op de plekken Steenbergen, Bergen op Zoom en Woensdrecht. Geniet van de vijf mooiste wandelroutes dat de provincie Brabant te bieden heeft. Ontdek nu een van de mooiste wandelroutes in Brabant en ga snel op pad.

Witvenroute ca. 12 km

De Lieropse heide vormt met de Strabrechtse Heide samen een aaneengesloten gebied van heide. Dit gebied is het grootste gebied van Noord-Brabant. Dit geeft een perfect beeld van hoe het er vroeger uit moet hebben gezien. Deze route is 12 kilometer lang en duurt ongeveer 3 uur lang. Begin je in de middag dan loop je letterlijk van de heide tot aan de horizon. Dit is een schitterend beeld voor de meeste wandelliefhebbers onder ons. Ben je een echte fanatiekeling dan kun je deze lange wandelroute van Brabant zelfs uitbreiden met 2,5 kilometer. Deze route leidt je dan naar de vogelkijkhut aan de Beuven. Hier ligt een grote waterplas. De route neemt je mee door een oud productiebos. Hiervan zijn de strak aangelegde lijnen niet meer van terug te zien. Het grootte heideveld waar je doorheen loopt, is erg beroemd vanwege zijn vegetatie, waterplassen en moerasvogels die zich daar bevinden. Ook is de kans er dat je wilde koeien ziet tussen de bomen door. De route begint bij de Bosrandweg 6 in Someren. Hier kun je met de auto parkeren op een parkeerplek. Vervolgens loop je de witvenroute. Uiteindelijk kom je dan uit op het knuppelpad langs de ven op de heide. Zodra je dit gepasseerd hebt staat een mooi groot bos op je te wachten. Hierna volg je het groengele pijltje en kom je een bruggetje tegen die je over de Peelrijt leidt. Een stukje lopen langs het mooie water en je komt uit op een grindpad. Hier wijzen de bordjes van de Bontvenroute je verder de weg. Tijdens deze route loop je Stukjes bos in. Dit bos bestaat vooral uit hoge dennenbomen. Ook moet je vaker wegen zien over te steken. Ben je een echte fanatiek en hou je van de natuur en weide gebied dan is deze route perfect voor jou geschikt.

Lees ook:  De twaalf Olympische Griekse goden en godinnen

De 5 mooiste wandelroutes van Brabant

Grote markt Bergen op Zoom ca. 5 km

Ben je meer een stadswandelaar en loop je liever korte routes? Deze route is dan ideaal voor jou geschikt. Het verdiepen in de stad Bergen op Zoom. Dit is een hele mooie en fijne wandeling voor liefhebbers van geschiedenis en minder ervaren wandelaars. Je wandelt langs de Markiezenhof, het 16e-eeuwse woonpaleis van de markiezen van Bergen op Zoom, het Bolwerk, Lang gestrekte grasvelden, Scholen en stadsboerderijen. De route begint bij de markt. Vanuit hier loop je langs de kerktoren door naar de Gouvernementsplein langs de plattegronden en de waterwerkzaamheden die verricht zijn. Tijdens de wandeling loop je ook een stukje door het parkje heen die daar gelegen is. Aan het eind van de route loop je langs de andere kant van de gelegen haven terug.

De 5 mooiste wandelroutes van Brabant

Langs vennen in Valkenswaard ca. 16 km

Een ander mooi natuurgebied is gelegen in Valkenswaard. Hier kan je ook genieten van de heidevelden en de dierlijke bezoekers. De hoge heide, vennen, beemden en zandige wandelpaden zijn hier te vinden. Ben je op zoek naar een natuurlijke wandelroute dicht bij Valkenswaard die erg lang is, dan is deze route geschikt voor jou. Deze route duurt namelijk ongeveer drie uur en 20 minuten. Dit grondgebied is het laatste stuk land dat over is van de eerste bewoners die zich hier vestigden. Hier verbouwde men gerst, boekweit, aardappelen en peulvruchten destijds. De boeren in het drassige Beekdalen gebruikte de broeken of beemden voor weiland en hooiland. Het hebben van goede schoenen tijdens deze drassige route wordt aanbevolen. Deze wandeling zal beginnen bij het café ‘In de Swaen’ dat vervolgens langs de Venbergse watermolen passeert. Deze molen is al eeuwen oud en draait nog altijd. Vandaar dat deze zeker niet wordt overgeslagen. Daarna volgen meerdere bruggetjes en zandpaden waar je overheen loopt. Tot slot passeer je een pad dat door het weiland loopt. Als aardrijkskunde liefhebber is dit natuurgebied erg interessant. Rivieren als de Dommel zijn namelijk ontstaan doordat bewegende aardkorsten diepe dalen vormden.

Lees ook:  Tips voor het verven van de muren

De 5 mooiste wandelroutes van Brabant

Vestingstadje Ravenstein ca. 3 km

een wandelroutes in Noord-Brabant dat langs de Maas ligt en door een van de vestingstadjes gaat. Het vestingstadje Ravenstein. Deze stadjes zijn aangelegd tussen hertogdommen Brabant en Gelre. Deze wandeling gaat slechts door een aantal straten waardoor de wandeling ervaren wordt als een erg aangename wandeling in Noord-Brabant. Ben je op zoek naar een wandeling dat ongeveer een uur duurt en dat delen van de stad en de natuur bezit? Dan is deze wandeling geschikt voor jou. De wandeling begint bij een parkeerplaats op de Bleek. Vervolgens kom je langs een restaurant waar je nog wat kunt eten of drinken. Vanuit het restaurant loop je het stadje in. Hier loop je dan achter de molen langs, zodat je een rivier passeert. Deze rivier vervolg je totdat je een bruggetje tegen komt. Hier loop je overheen tot aan de kasteelplaats. Tot slot eindig je op een pleintje.

De 5 mooiste wandelroutes van Brabant

Het Mastbos in Breda ca. 11 km

Een wandeling door het grote bos in Noord-Brabant. Om precies te zijn in Breda. Het bos is 500 jaar oud. Dit bos is een plek waar de prinsen van Oranje hun sporen hebben achtergelaten. Een wandeling in Noord-Brabant dat een fotogeniek kasteel passeert, een slingerend riviertje, roze waterlelies en paarse Heides. Een mooie wandeling van ongeveer drie uur lang. Naast al deze mooie elementen die je tegen komt kan je tijdens de wandeling ook even stoppen bij het restaurant De Kogelvanger. Hier kan je wat drinken of eten indien je daar behoefte aan hebt. Aan het einde van deze wandeling eindig je ook weer bij het kasteel Bouvigne, het startpunt van de wandeling.

Lees ook:  5 manieren om de klantervaring te verbeteren

De 5 mooiste wandelroutes van Brabant

Wandelroutes vinden in Brabant

Een mooie geschikte wandelroutes in Brabant kan je vinden op de website van de ANWB. Ook zijn er andere websites, zoals Staatsbosbeheer waar wandelroutes beschreven staan. Deze zijn erg duidelijk beschreven. Er staat bij hoeveel kilometers het zijn en hoelang je ongeveer loopt. Ook de wandelroutes die hier staan beschreven kun je hierop terugvinden. Brabant is een erg grote provincie waar veel wandelmogelijkheden liggen voor een echte wandelliefhebber, maar ook voor minder ervaren wandelaars. Vooral heidevelden zijn hier veel terug te vinden. Heb je zin in een wandeling? Kies dan een van de 5 mooiste wandelroutes in Brabant uit en begin met lopen!

 

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Met de auto door Oost-Europa reizen: wat je moet weten

Welke musical in New York moet je gezien hebben?

Akira Nakai San en zijn passie voor auto’s

Ruimte vrijhouden in je koffer? Zo doe je dat!

© Paradijsvogels Magazine - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down