Wandelen door een zee van kleur op deze bijzondere straatkunst

23 april 2018
330

In Santiago, de hoofdstad van Chili, heeft kunstenaar Dasic Fernández een hele winkelstraat omgetoverd tot een enorm kunstwerk. Het Paseo Bandera project ontstond toen de straat door bouwwerkzaamheden moest worden gesloten voor verkeer en het tijdelijk een voetgangerspromenade werd. Het kunstwerk en het wandelgebied zijn alleen zo'n succes onder de bevolking dat ze het verkeer helemaal niet meer terug willen!

Een succesvolle samenwerking

Per dag liepen er opeens duizenden mensen over de Paseo Bandera en Dasic Fernández zag zijn kans schoon. Hij bracht zijn ideeën onder de aandacht bij lokale bedrijven en zo haalde hij in totaal $550,000 op voor zijn enorme straatkunstproject. In ruil voor de steun werden de logo's van bedrijven en sponsoren in de schilderingen verwerkt. Fernández stelde een groep van 20 kunstenaars samen die vol overgave aan het werk gingen. Hij zei later trots:

Elk blok werd geschilderd in 8 tot 10 uur. Er was geweldige coördinatie tussen de 20 kunstenaars. Het was ware visuele choreografie..

Lopen door de geschiedenis

De kleurrijke en uiteenlopende schilderingen werden rechtstreeks op het asfalt aangebracht. Elk stuk van het project stelt een gedeelte van de Chileense geschiedenis voor (vrije interpretatie van de kunstenaar) en vestigt de aandacht op de diverse culturen in het land en de zonnige toekomst. In het project werden niet alleen schilderingen maar ook groene gebieden, bankjes en fietsenrekken meegenomen. Het is daardoor niet alleen mooi maar ook nog eens praktisch.

Artikel gaat verder onder de foto'sbijzondere straatkunst 2.1

bijzondere straatkunst 3.1

bijzondere straatkunst 4.1

bijzondere straatkunst 5.1

bijzondere straatkunst 6.1

Onzekere toekomst

Hoewel het project geliefd is bij de bevolking van Santiago en wereldwijd aandacht krijgt is het nog niet duidelijk of het mag blijven. Het lot van deze straatkunst ligt in de handen van de Chileense regering die eind 2018 zal besluiten of er weer verkeer zal worden toegelaten op de Paseo. Als het aan de burgemeester van Santiago zou liggen, zo vertelde hij een lokale krant, zou het echter voor altijd blijven bestaan. Wij kunnen het alleen maar met hem eens zijn!

Lees ook:  Sterren kijken vanuit een tiny house

Meer straatkunst zien van over de hele wereld? Bekijk ook eens deze enorme en indrukwekkende schilderingen die saaie muren omtoveren tot de trots van de wijk! 

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Een babyshower organiseren doe je zo

Muizen in huis? Dit kun je doen!

Trends in herenmode voor 2024

Bedrijfsuitjes: Waarom ze belangrijk zijn + Tips voor het organiseren

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down