Wandelen door een zee van kleur op deze bijzondere straatkunst

1032 VIEWS
Wandelen door een zee van kleur op deze bijzondere straatkunst

In Santiago, de hoofdstad van Chili, heeft kunstenaar Dasic Fernández een hele winkelstraat omgetoverd tot een enorm kunstwerk. Het Paseo Bandera project ontstond toen de straat door bouwwerkzaamheden moest worden gesloten voor verkeer en het tijdelijk een voetgangerspromenade werd. Het kunstwerk en het wandelgebied zijn alleen zo’n succes onder de bevolking dat ze het verkeer helemaal niet meer terug willen!

Een succesvolle samenwerking

Per dag liepen er opeens duizenden mensen over de Paseo Bandera en Dasic Fernández zag zijn kans schoon. Hij bracht zijn ideeën onder de aandacht bij lokale bedrijven en zo haalde hij in totaal $550,000 op voor zijn enorme straatkunstproject. In ruil voor de steun werden de logo’s van bedrijven en sponsoren in de schilderingen verwerkt. Fernández stelde een groep van 20 kunstenaars samen die vol overgave aan het werk gingen. Hij zei later trots:

Elk blok werd geschilderd in 8 tot 10 uur. Er was geweldige coördinatie tussen de 20 kunstenaars. Het was ware visuele choreografie..

Lopen door de geschiedenis

De kleurrijke en uiteenlopende schilderingen werden rechtstreeks op het asfalt aangebracht. Elk stuk van het project stelt een gedeelte van de Chileense geschiedenis voor (vrije interpretatie van de kunstenaar) en vestigt de aandacht op de diverse culturen in het land en de zonnige toekomst. In het project werden niet alleen schilderingen maar ook groene gebieden, bankjes en fietsenrekken meegenomen. Het is daardoor niet alleen mooi maar ook nog eens praktisch.

Lees ook:  4 activiteiten die je een andere kijk geven op Terschelling

Artikel gaat verder onder de foto’sbijzondere straatkunst 2.1

bijzondere straatkunst 3.1

bijzondere straatkunst 4.1

bijzondere straatkunst 5.1

bijzondere straatkunst 6.1

Onzekere toekomst

Hoewel het project geliefd is bij de bevolking van Santiago en wereldwijd aandacht krijgt is het nog niet duidelijk of het mag blijven. Het lot van deze straatkunst ligt in de handen van de Chileense regering die eind 2018 zal besluiten of er weer verkeer zal worden toegelaten op de Paseo. Als het aan de burgemeester van Santiago zou liggen, zo vertelde hij een lokale krant, zou het echter voor altijd blijven bestaan. Wij kunnen het alleen maar met hem eens zijn!

Meer straatkunst zien van over de hele wereld? Bekijk ook eens deze enorme en indrukwekkende schilderingen die saaie muren omtoveren tot de trots van de wijk! 

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

MEER INSPIRATIE

Op flats in Goes staan gigantische duiven geschilderd zoals je ze nog nooit eerder zag
Adembenemende kleikunst met ongekende precisie
De lokale natuur als inspiratiebron voor deze levensgrote muurschilderingen
Deze straatkunst vraagt je om even stil te staan bij wat, waarom en hoe je iets doet