Walvissen, dolfijnen en orka's van heel dichtbij gefotografeerd

3 november 2016
195

De Britse fotograaf Christopher Swann maakt schitterende foto's van walvisachtigen boven en onder het wateroppervlak. Al meer dan 25 jaar zoekt Swann plekken op aarde op waar hij duiken om deze bijzondere dieren vast te leggen. Inmiddels weet hij veel van hun gedrag waardoor hij ook dichtbij kan komen en deze beelden kan maken.

Zijn fascinerende foto's zijn haast minimalistisch van aard met een rustige compositie en subtiele kleurtonen; zo komen de walvissen en dolfijnen goed tot hun recht. Momenteel experimenteert hij met zwartwit beelden waarin je opeens onverwachte details ziet, zoals een glimp van een orka door de atlantische golven, of de staart van een dolfijn net onder het wateroppervlak.

In een interview met My Modern Met zegt Swan: "Vanaf mijn 17e heb ik altijd op zee gezeild, ik hou van de schoonheid en perfectie van de oceaan. Walvisachtigen zijn voor mij de ultieme belichaming hiervan, niets is meer perfect dan een dolfijn, walvis of orka onder water, maar vooral de walvissen zijn echt bijzonder. Ze zijn zo groot, maar tegelijkertijd zo gracieus en op hun gemak in het water, dat is echt subliem."

swann3 swann4 swann5

swann7 swann8 swann9 swann10 swann12

 

Lees ook:  Straatfotografie van stralende oudere mannen en vrouwen in Chinatown

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De 5 populairste bezienswaardigheden in Gent

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

Top 3 mooiste tuinen in de wereld

Een modern interieur

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings