Waarom linnen de perfecte stof is voor de zomer

707 VIEWS
Waarom linnen de perfecte stof is voor de zomer

Linnen staat bekend als een milieuvriendelijk textiel en is een natuurproduct met bijzondere eigenschappen. Linnen is een stof die perfect past bij de zomer door de natuurlijke uitstraling en de temperatuur-regulerende kwaliteiten. Deze combinatie maakt linnen tot de ideale stof voor de warmere dagen.

Tijdens het produceren van linnen wordt niets verspild, wat extra bijdraagt aan de milieuvriendelijkheid. De stof wordt gemaakt van de vlasplant en alles van deze plant kan gebruikt worden voor het produceren een eindproduct. Zo worden de zaden van de vlasplant gebruikt om lijnzaad en lijnzaadolie van te maken. De restproducten van de linnenproductie kunnen worden omgezet in vezelplaat waardoor echt niets verloren gaat. Ook heeft de vlasplant geen chemische stoffen nodig en groeit hij ook in minder goede aarde.

 

Linnen beddengoed: temperatuurregulerend

Misschien wel de meest bijzondere eigenschap van linnen is de manier waarop het warmte reguleert. Als het warm is ademt de stof en zorgt het ervoor dat de lucht tussen jouw lichaam en de stof kouder is dan de lucht in de omgeving. Perfect voor warme zomers dus! Andersom werkt het ook: als het koud is houdt de stof warmte vast.

Vanwege de temperatuurregulerende kwaliteiten is linnen perfect om te gebruiken als beddengoed. Vooral in de warme zomernachten is dit een heerlijke eigenschap van linnen, waardoor je beter slaapt. Ook neemt linnen 20% van zijn eigen gewicht in vocht op voordat het vochtig gaat aanvoelen én heeft het een natuurlijke PH-waarde waardoor de huid niet irriteert. Dankzij al deze eigenschappen is het dus de ideale stof voor beddengoed!

Lees ook:  Een nieuw seizoen, een nieuwe sfeer met deze trends

 

Een prachtige basis voor een gedekte tafel

Linnen is goed te gebruiken als tafelkleed voor het dekken van een zomertafel omdat het stofafstotend en vuilafstotend is. Naast deze praktische zaken krijgt je tafel met een tafelkleed van linnen een luxe en natuurlijke look. Wil jij je tafel dus met een luxe uitstraling dekken deze zomer? Dan is de perfecte start een linnen tafelkleed!

 

Perfect voor gordijnen

Doordat linnen duurzaam is en een lange levensduur heeft is het ideaal om gordijnen van te maken. Linnen gordijnen geven jouw kamer een natuurlijke en luchtige look. Perfect voor in de zomer! Daarnaast is het zelfs mogelijk om de gordijnen te laten voeren met stralingswerende voering die de straling van mobiele telefoons en wifi tegenhoudt.

Evert Groot verkoopt prachtige linnen stoffen van Noord/West-Europese kwaliteit in honderden kleurtinten. Op zijn website vind je enorm veel inspiratie voor het gebruik van linnen in jouw interieur. Naast de meest exclusieve linnen voor de beste prijzen kan je in zijn winkel terecht voor interieuradvies.

MEER INSPIRATIE

Muurschilderingen door Adele Renault
Slapen in een glazen iglo bij het Noorderlicht: Kakslauttanen
Apfelhotel Torgglerhof: Zuid-Tirol, Italië
16 mooie en creatieve deuren die u in uw huis zou willen hebben