Waarom linnen de perfecte stof is voor de zomer

30 juli 2019
601

Linnen staat bekend als een milieuvriendelijk textiel en is een natuurproduct met bijzondere eigenschappen. Linnen is een stof die perfect past bij de zomer door de natuurlijke uitstraling en de temperatuur-regulerende kwaliteiten. Deze combinatie maakt linnen tot de ideale stof voor de warmere dagen.

Tijdens het produceren van linnen wordt niets verspild, wat extra bijdraagt aan de milieuvriendelijkheid. De stof wordt gemaakt van de vlasplant en alles van deze plant kan gebruikt worden voor het produceren een eindproduct. Zo worden de zaden van de vlasplant gebruikt om lijnzaad en lijnzaadolie van te maken. De restproducten van de linnenproductie kunnen worden omgezet in vezelplaat waardoor echt niets verloren gaat. Ook heeft de vlasplant geen chemische stoffen nodig en groeit hij ook in minder goede aarde.

 

Linnen beddengoed: temperatuurregulerend

Misschien wel de meest bijzondere eigenschap van linnen is de manier waarop het warmte reguleert. Als het warm is ademt de stof en zorgt het ervoor dat de lucht tussen jouw lichaam en de stof kouder is dan de lucht in de omgeving. Perfect voor warme zomers dus! Andersom werkt het ook: als het koud is houdt de stof warmte vast.

Vanwege de temperatuurregulerende kwaliteiten is linnen perfect om te gebruiken als beddengoed. Vooral in de warme zomernachten is dit een heerlijke eigenschap van linnen, waardoor je beter slaapt. Ook neemt linnen 20% van zijn eigen gewicht in vocht op voordat het vochtig gaat aanvoelen én heeft het een natuurlijke PH-waarde waardoor de huid niet irriteert. Dankzij al deze eigenschappen is het dus de ideale stof voor beddengoed!

Lees ook:  5 trends binnen de huidige bruidsmode

 

Een prachtige basis voor een gedekte tafel

Linnen is goed te gebruiken als tafelkleed voor het dekken van een zomertafel omdat het stofafstotend en vuilafstotend is. Naast deze praktische zaken krijgt je tafel met een tafelkleed van linnen een luxe en natuurlijke look. Wil jij je tafel dus met een luxe uitstraling dekken deze zomer? Dan is de perfecte start een linnen tafelkleed!

 

Perfect voor gordijnen

Doordat linnen duurzaam is en een lange levensduur heeft is het ideaal om gordijnen van te maken. Linnen gordijnen geven jouw kamer een natuurlijke en luchtige look. Perfect voor in de zomer! Daarnaast is het zelfs mogelijk om de gordijnen te laten voeren met stralingswerende voering die de straling van mobiele telefoons en wifi tegenhoudt.

Evert Groot verkoopt prachtige linnen stoffen van Noord/West-Europese kwaliteit in honderden kleurtinten. Op zijn website vind je enorm veel inspiratie voor het gebruik van linnen in jouw interieur. Naast de meest exclusieve linnen voor de beste prijzen kan je in zijn winkel terecht voor interieuradvies.

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Een babyshower organiseren doe je zo

Muizen in huis? Dit kun je doen!

Trends in herenmode voor 2024

Bedrijfsuitjes: Waarom ze belangrijk zijn + Tips voor het organiseren

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down