Waarom je Quedlinburg moet bezoeken met kerst

20 november 2021
247
Quedlinburg

In het noorden van Harz ligt de stad Quedlinburg. De stad Quedlinburg wordt gerekend tot een van de mooiste steden van Duitsland. Het is een stad waarin je vooral de oudheid terug ziet. Je kunt de stad makkelijk bereiken met de auto en ook met de stoomtreinen. Tijdens de 30-jarige oorlog had Quedlinburg een economische bloei, en uit deze bloei zijn nu de meeste dingen nog te zien. Het middeleeuws centrum van Quedlinburg is zo goed als bewaard gebleven en kan je tot op de dag van vandaag nog steeds bewonderen. De oude stad geeft natuurlijk ook een gezellig sfeer. Dit maakt Quedlinburg een ideale stad om te bezoeken tijdens de kerstdagen. Gelukkig is er ook veel te doen in de stad tijdens de kerstdagen en we zullen hier een aantal activiteiten benoemen.

 

Kasteel Quedlinburg

Dit kasteel Quedlinburg is al meer dan duizend jaar oud en ligt boven de oude stad, waardoor je in het kasteel een prachtig uitzicht hebt. Wat ook een interessant feitje is, is dat de kerk is gebouwd op het graf van St. Servatius. Het kasteel is gebouwd in een Romaanse stijl, maar je kunt alsnog vele andere stijlen in de kerk terug vinden. Dit maakt de kerk natuurlijk weer uniek. Mocht je de entree betaald hebben voor het bezichtigen van het kasteel dan heb je ook gelijk toegang tot het museum. In het museum word je namelijk nog meer verdiept in de geschiedenis van kasteel Quedlinburg en van de verdere omgeving. Doordat er veel te zien is in het kasteel en in het museum, is het belangrijk dat je weet dat je waarschijnlijk urenlang hier kan zijn. Houd hier dus rekening mee in je dagplanning als je van plan was meer te gaan doen. Dit is ook niet perse een kerstuitje maar het kasteel is het zeker waard om te bezoeken, ook tijdens de feestdagen.

Lees ook:  Schotland: om deze redenen misschien wel het mooiste land op aarde

Quedlinburg

Aldstadt Quedlinburg

Aan de naam kun je wel raden waar deze bezienswaardigheid mee te maken heeft. Namelijk met de oude middeleeuwse binnenstad van Quedlinburg. Je kunt er heerlijk rondlopen en genieten van de vakwerkhuizen. Het is een unieke plek waar je prachtige foto’s kunt maken. Je kunt hier ook ontzettend leuke cafés en restaurantjes vinden. Mocht je ook graag willen overnachten in de middeleeuwse stad? Dit kan natuurlijk ook! Er zijn namelijk een heleboel verschillende hotels waar je uit kunt kiezen. In de stad kun je in december ook genieten van de kerstmarkt. Ondanks dat de middeleeuwse stad best bekend is, is deze kerstmarkt niet heel druk. Mocht je dus graag een kerstmarkt in alle rust willen bezoeken, dan is deze kerstmarkt wat voor jou. Ook is de kerstmarkt niet zo heel groot maar dit veranderd natuurlijk niks aan de sfeer van de kerstmarkt en de stad.

 

Kerstmarkten

In het vorige stukje hebben we het natuurlijk al gehad over de kerstmarkt in Quedlinburg zelf. Deze is natuurlijk super leuk om te bezoeken en brengt je al gelijk in kerstsfeer. Vanuit Quedlinburg kun je ook makkelijk naar Hannover. Dit is een iets grotere stad in Duitsland. Hier zijn ook 2 kerstmarken te vinden en deze zijn ook een stukje groter. Ook in Hannover ligt de kerstmarkt in een historisch stukje van de stad bij de Grote Markt Kerk en Ballhofplatz. Als je de kerstmarkt op loopt krijg je al gelijk een heerlijk kerstgevoel. Op de kerstmarkt zijn meer dan 170 sfeervolle kraampjes te vinden. Bij de historische kerstdorpmarkt in Hannover bezoek je allerlei traditionele producten. Ook heb je een Finse kerstmarkt waar je kunt genieten van Finse producten.

Lees ook:  Alles voor een onvergetelijk verblijf op het vulkanische eiland Lanzarote

Vanuit Quedlinburg kun je ook nog naar Harz. Ook hier kun je verschillende kerstmarkten vinden. De ene kerstmarkt zal groter zijn dan de ander maar dat maakt ze niet minder sfeervol. De kerstmarkten in Harz zijn wel een stukje populairder dus hier zal het ook een stuk drukker zijn. Op de kerstmarkten in Harz kun je leuke kerstinkopen doen en genieten van lokale lekkernijen. Je hoeft het dus niet alleen bij de kerstmarkt van Quedlinburg te houden. In Duitsland zijn er ontzettend veel kerstmarkten te vinden. Dus je kunt ook altijd nog kiezen om naar andere plaatsen te gaan.

Quedlinburg

Adventskalender in Quedlinburg

Dit klinkt misschien raar aangezien je bij een adventskalender waarschijnlijk denkt aan de traditionele kalender met de chocolaatjes. In Quedlinburg hebben ze in adventstijd iets speciaals. De Quedlinburg adventskalender opent dagelijks de poort van een historisch vakwerkhuis en achter deze deuren staan verschillende kerstverrassingen. Kunsthandwerkers, kunstenaars en keukenchefs bieden hun ambachten aan. Rond 20 vakwerkhuizen in het historisch centrum openen dan tijdens deze dagen de poorten naar de binnenplaatsen. Dit is een uniek event en ook de grootste adventskalender in heel Duitsland. Dat maakt het natuurlijk een stuk interessanter om hier tijdens de feestdagen een kijkje te nemen.

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Met jouw fiets op vakantie: tips voor een veilige fietsvakantie

Kun je je yogamat ook als sportmat gebruiken?

Ontdek de geheimen van chakra healing

Meditatie voor chakra balans: ontdek hoe het werkt

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings