Waarom genieten zoveel mannen van voetbal?

21 juni 2021
487

Veel mannen kijken gedurende de werkweek uit naar het weekend. Niet om het hele weekend op de bank te kunnen hangen, maar wel om samen met vrienden te voetballen of een voetbalwedstrijd te kijken en te voorspellen. Wedstrijden als Ajax – Feyenoord, Manchester City – Manchester United en FC Barcelona – Real Madrid behoren jaarlijks tot de populairste wedstrijden. Ook wedstrijden uit andere topcompetities als de Serie A of de Bundesliga zijn in trek. Of wat te denken van wedstrijden in de Champions League en Europa League? Het is niet voor niets dat UEFA een derde toernooi toevoegde: de Conference League, welke komend seizoen voor het eerst gespeeld gaat worden.

Wat maakt dat zoveel mannen van voetbal houden? Waarom is juist voetbal zo’n populaire sport en hoe kan het, dat deze sport ontspannend werkt als men voortdurend onder spanning staat?

Zinnen verzetten tijdens het bekijken van een wedstrijd
Het steunen van een club brengt spanning met zich mee. Je hoopt iedere week dat je club wint. In het bijzonder wanneer er tegen een directe concurrent of rivaal gespeeld wordt. Toch werkt het bekijken van voetbalwedstrijden van je favoriete club ontspannend. Dit heeft te maken met het feit, dat je de zinnen tijdens zo’n wedstrijd kunt verzetten. Je hoeft even niet na te denken over de stress op het werk, een tentamen waar je nog voor moet leren, enzovoorts. Je hersenen hebben zodoende de tijd om te herstellen. Vergelijk het met een rondje hardlopen of wandelen. Ook hierbij heb je de mogelijkheid je zinnen te verzetten om zo te ontspannen. De favorieten voor het EK 2020 zijn inmiddels ook bekend dus kijk ook deze zomer samen een topwedstrijd!

Lees ook:  Extra schaduw creëren met een parasol

Voetballen met vrienden is gezond en ontspannend
Niet alleen het bekijken van een voetbalwedstrijd werkt ontspannend. Ook zelf voetballen wordt als prettig ervaren door veel mannen. Het is leuk om samen met vrienden te sporten. Zelfs wanneer het om rustig een balletje trappen gaat. Niet voor niets kiezen veel mannen voor een plek in een vriendenteam, wanneer zij eenmaal zijn gaan werken en de hoop op een professionele voetbalcarrière hebben laten varen. Naast het feit dat samen sporten gezellig is, werkt sporten zelf ook bevorderlijk. Eerder las je al dat een rondje hardlopen of wandelen het stressniveau verlaagt. Je slaapt hierdoor beter en begint met meer energie aan een volgende dag.

Als kind maak je al vrij snel kennis met voetbal
Het feit dat juist voetbal zo’n populaire sport is heeft te maken met het moment waarop veel jongens er kennis mee maken. Op het schoolplein, in de tuin bij je woning, in de speeltuin; overal wordt gevoetbald. De sport is heel laagdrempelig, daar je voldoende hebt aan een voetbal. Daar komt bij dat voetballen overal mogelijk is en dat je dit vrijwel dagelijks op televisie voorbij ziet komen. De jonge leeftijd waarop jongens kennismaken met voetbal maakt dat het vaak ook de eerste sport is die zij serieus beoefenen op de sportclub. Pas later maakt men kennis met andere sporten. Denk aan tennis, atletiek, enzovoorts. Een groot deel van de jongens is op dat moment al verliefd op het voetballen, waardoor de overstap naar een andere sport niet meer gemaakt wordt.

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

5 manieren om de klantervaring te verbeteren

Rouw in diverse culturen

Zó moet het: het plannen van je volgende zomervakantie

De mooiste scooterroutes van Nederland

© Paradijsvogels Magazine - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down