Waarom Franse vrouwen zo jong blijven

17 januari 2017
621
waarom franse vrouwen zo jong blijven

'Afgelopen zomer zei een kleine druktemaker van drieënhalf tegen me: 'Jij bent oud.' Zijn vader schrok en bood zijn excuses aan, maar ik ben in de zestig en kijk ook in de spiegel. Ik koop kaartjes voor de TGV met seniorenkorting. En toch reis ik nog steeds snel. In mijn hoofd voel ik me namelijk niet oud.'

'Voor mijn gevoel ben ik eigenlijk leeftijdsloos, of zo oud als de beelden in mijn herinnering. Maar soms voel ik wel dat ik ouder ben. En ik zie het. Maar als ik naar oude foto's kijk voel ik me een tijdreiziger die de tijd voor de gek houdt en in die foto's in het heden leeft.'

Schrijfster Mireille Guiliano opent haar boek Waarom Franse vrouwen zo jong blijven treffend. Wie heeft er namelijk niet regelmatig het gevoel dat het aantal kaarsjes op de taart niet overeenkomt met hoe oud je je voelt? Iedere week komt er daarnaast wel een nieuw product op de markt wat belooft dat je er direct jaren jonger uit zal zien, of 123 van de overgangskilo's verlost zult worden.

[quote text_size="medium"]

Hoe bewaar ik mijn handelsmerk de komende jaren en pas ik het aan?

[/quote]

Mireille Guiliano had genoeg van deze onzin en zocht haar eigen oplossing om in stijl en met een goed gevoel het ouder worden tegemoet te treden. Onderzoeken, eigen ervaring en de input van vele Franse metgezellinnen leverde een paar verfrissende lessen om er goed uit te zien en je nog beter te voelen, zonder naar 'het mes' te grijpen.

Lees ook:  Gaafste motor routes in Europa

Verschil tussen Franse vrouwen en de rest van wereld

Het grootste verschil tussen Franse vrouwen en de rest van de wereld blijkt niet in de grooming, kleedstijl, voeding of gezichtsverzorging te zitten, maar in hun instelling. Onderzoek laat zien dat Franse vrouwen het minst inzitten over ouder worden, en dat eenderde van de Fransen vindt dat je pas na je 80ste 'oud' bent. In Frankrijk wordt een vrouw van veertig of vijftig nog steeds als seksueel aantrekkelijk beschouwd en daar gedraagt ze zich ook naar.

Badpak of bikini?

Guiliano vertelt met de nodige humor en realiteitszin hoe om te gaan met make-up (minder!), hoe aan onzichtbare, maar broodnodige lichaamsbeweging te komen (meer!), wat goed leren ademhalen met je gezondheid kan doen, dat een goed seksleven ook bijdraagt aan gezond ouder worden en hoe je ervoor zorgt dat je al voor het ontbijt gelachen hebt - levenselixer nummer 1. Maar het is geen keurslijf. Het is haar bedoeling dat iedereen zijn of haar eigen succesformule ontdekt. Stel jezelf daarom o.a. de volgende vragen:

Past mijn kledingstijl bij mijn leeftijd en bij mij?

Is het moment aangebroken om mijn bikini in te ruilen voor een badpak?

Hoe bewaar ik mijn handelsmerk de komende jaren en pas ik het aan?

Hoe gaat het met mijn gewrichten, wat doe ik voor ze?

Neem ik de trap? Ga ik elke dag wandelen?

Waarvoor kom ik 's ochtends, en de komende jaren, mijn bed uit?

Ruim ik elke dag tijd voor mezelf in?

Speel ik genoeg?

En als je dan toch graag een facelift wilt, dan houdt Mireille Guiliano je niet tegen maar geeft ze een paar interessante tips om tot de juiste beslissing te komen.

Lees ook:  Gedicht: Vogels

Nieuwsgierig naar meer? Bestel het boek hier.

Waarom Franse vrouwen zo jong blijven | Paradijsvogels Magazine

 

 

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De twaalf Olympische Griekse goden en godinnen

Handige tips voor het onderhouden van je eigen groente in de tuin

Welke bezienswaardigheden in Londen zijn er gratis?

De kracht van creatieve dagelijkse rituelen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings