Waarom een vakantie naar Ecuador een must is!

10 augustus 2021
301
picknickkleden

Ecuador is een prachtig land met veel mooie natuur. Voor iemand die van vulkanen houdt is het land gelegen in het Noordoosten van Zuid-Amerika echt een bezoek waard. Het land ligt namelijk op de breuklijn die langs de oostkust van zowel Noord- als Zuid-Amerika loopt. Het gevolg hiervan is hoge bergen een groot aantal vulkanen. Alleen al de hoofdstad van Ecuador, Quito, ligt tussen 14 vulkanen. Al deze vulkanen zijn ook nog eens actief. Daarnaast kun je in Ecuador ook de meest actieve vulkaan van de hele wereld bezoeken, dit is de Cotopaxi.

Cotopaxi

De Galapagoseilanden

Ecuador ligt aan de kust tussen de Colombia en Peru in. Vanuit Ecuador kun je dan per boot de Galapagoseilanden bezoeken. Deze zijn alleen via Ecuador zelf te bezoeken. Iemand die dus graag deze eilanden wil bezoeken kan dan gelijk ook een kleine trip door Ecuador maken, als je er tocht bent is het zeker een aanrader. De Galapagoseilanden zijn natuurlijk een waar genot voor elke natuurliefhebber. De grote diversiteit aan dieren zoals bijvoorbeeld leguanen en flamingo’s zorgt ervoor dat je een hele nieuwe wereld leert kennen. Dit gecombineerd met de mooie natuur zorgt ervoor dat je echt een vakantiegevoel krijgt.

De hoofdstad in de bergen

Eenmaal terug aan het vaste land wordt er koers gezet richting de bergen. In de bergen ligt namelijk Quito. Dit is de hoofdstad van Ecuador. Normaal gesproken zou je zeggen dat er in de hoofdstad van een land de meeste mensen wonen. In Ecuador is dit niet zo. De meeste mensen wonen namelijk in Guayaquil. Deze stad is gelegen aan de kust. Het is wel te begrijpen waarom de meeste mensen in Guayaquil wonen en niet in Quito. Deze stad ligt namelijk op zo’n drie kilometer hoogte. Hiermee is Quito de hoogste hoofdstad van de hele wereld. In Quito zit je dus echt in de bergen. Dit levert prachtige plaatjes op. Samen met een gids kun je dan vervolgens deze miljoenenstad op grote hoogte verkennen.

Lees ook:  Tips voor het voorbereiden van een ultieme reis door Australië

quito

Op hoogtestage

Mensen die graag willen werken aan conditie moeten ook naar Ecuador gaan. Op grote hoogte is de lucht namelijk ijler. Het lichaam moet hier harder werken om genoeg zuurstof binnen te krijgen. Een rondje hardlopen in bergen van Ecuador zal ervoor zorgen dat je in Nederland tijden kunt rennen die je eerst niet voor mogelijk hield. Er zijn veel topsporters die hier gebruik van maken. Dit wordt onder deze sporters ook wel een trainen op hoogtestage genoemd.

Een mooi aandenken

Na een bezoek aan Ecuador moet je natuurlijk niet met lege handen thuiskomen. Het is altijd leuk om iets mee te nemen voor familie en vrienden. Zo kun je bijvoorbeeld denken aan typische picknickkleden uit Ecuador. Daarnaast zijn wollen plaids ook een echte aanrader. Op deze manier kun je de herinneringen aan deze onvergetelijke vakantie een mooi aandenken geven.

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Griekse mythologie: de schepping van de wereld

Zo wordt alcoholvrije wijn gemaakt

Het troostende effect van begrafenis liedjes

De 6 allermooiste gedichten bij overlijden broer

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings