Waarom de nazomer het perfecte vakantiemoment is

50 VIEWS
Waarom de nazomer het perfecte vakantiemoment is

Buiten het hoogseizoen op vakantie gaan, brengt heel wat voordelen met zich mee. Wanneer het in Nederland langzaam maar zeker herfst begint te worden, is het in andere landen in en buiten Europa nog heerlijk zomers toeven. 2020 is misschien een beetje een gek jaar om op reis te gaan. Toch zijn er nog voldoende landen waar je in alle rust en op afstand de nazomer kunt vieren. Heb jij zin om er nog even tussenuit te gaan en ben je toe aan een coronaproof zonvakantie? In dit artikel lees je 4 redenen waarom de nazomer het perfecte vakantiemoment is.

Lekker nazomeren biedt rust en ontspanning

Het grootste voordeel van zomervakantie vieren in september of oktober is misschien wel dat het een stuk rustiger is dan in het hoogseizoen. Op iedere zonnige bestemming is minder te doen wat betreft mensen dan in de zomervakantie. Er zijn altijd mensen die het daarom te rustig vinden, maar wanneer je juist op zoek bent naar rust en ontspanning is dit de ideale periode. Het hoogseizoen is voorbij, terwijl de zon, het prachtige strand en de verfrissende zee er nog gewoon is. Ultiem genieten in alle rust, terwijl je wel gewoon geniet van lokale restaurantjes, toeristische hoogtepuntjes en magische momenten aan zee.

Lees ook:  Nassausteden: een koninklijke kennismaking met Leeuwarden en Breda

Goedkoper op vakantie in het naseizoen

Wat natuurlijk ook altijd mooi meegenomen is, is het feit dat een zonvakantie in het naseizoen vele malen goedkoper is dan een vakantie in het hoogseizoen. Wist je dat je al enkele honderden euro’s kunt besparen op hetzelfde verblijf maar dan in een andere periode? Alleen daarom zou je eigenlijk al op vakantie moeten buiten het hoogseizoen; je betaalt minder voor meer rust. Dit geldt voor zowel boekingen bij hotels als bij vakantiewoningen. Dergelijke accommodaties willen nog steeds mensen trekken in een minder druk seizoen, waardoor de prijzen omlaag gaan. Het geld dat je bespaart kun je mooi bewaren voor een paar etentjes en drankjes op je vakantieadres of misschien zelfs voor een volgende vakantie.

Gevoel dat je de winter overslaat

Een zonvakantie in september, oktober of misschien wel november kan ervoor zorgen dat je een minder grote winterdip hebt. Veel mensen hebben last van een dipje in de koude maanden. Het feit dat het dan kouder en vooral donkerder is zorgt voor een onrustig gevoel. Ga je echter in het naseizoen naar een zonnige bestemming dan heb je meer het gevoel dat je (een deel van) de winter overslaat. Voor echte zonliefhebbers is dat meer dan heerlijk te noemen, helemaal wanneer je dat voor een lagere prijs kunt doen dan in het hoogseizoen. Er zijn nog veel meer tips om een winterdip tegen te gaan; genoeg bewegen en voldoende slapen helpen onder andere ook goed.

Lees ook:  Alle informatie voor een bezoek aan Lissabon

Perfecte temperatuur: niet te heet, niet te koud

Tot slot is de winter voor veel zonliefhebbers het ideale seizoen om naar de zon te gaan, omdat het op zonnige bestemmingen vaak de perfecte temperatuur is. In de wintermaanden is het meestal niet te heet, waardoor je nog wel gewoon activiteiten kunt ondernemen. In het hoogseizoen kan het op veel zonnige plekken ontzettend heet worden. Neem bijvoorbeeld de Spaanse kust of de Canarische Eilanden; stuk voor stuk fantastische plekken waar je veel kunt ontdekken. Toch doen veel vakantiegangers in de zomer niets anders dan zonnen op het strand. In de herfst of de winter heb je een goede mix van beiden: je kunt én heerlijk zonnen aan zee én diverse activiteiten en excursies ondernemen zonder dat het te heet of te koud is. Heb je je koffer al gepakt?

 

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

MEER INSPIRATIE

Ontdek de witte stranden, ongerepte natuur en prachtige baaien van Lombok
Op vakantie naar de Duitse Wadden: de Oost-Friese waddeneilanden
Ontdek de prachtige omgeving van de Amalfikust
Een indrukwekkend bezoek aan Niagara Falls