Waarom de nazomer het perfecte vakantiemoment is

29 oktober 2020
199

Buiten het hoogseizoen op vakantie gaan, brengt heel wat voordelen met zich mee. Wanneer het in Nederland langzaam maar zeker herfst begint te worden, is het in andere landen in en buiten Europa nog heerlijk zomers toeven. 2020 is misschien een beetje een gek jaar om op reis te gaan. Toch zijn er nog voldoende landen waar je in alle rust en op afstand de nazomer kunt vieren. Heb jij zin om er nog even tussenuit te gaan en ben je toe aan een coronaproof zonvakantie? In dit artikel lees je 4 redenen waarom de nazomer het perfecte vakantiemoment is.

Lekker nazomeren biedt rust en ontspanning

Het grootste voordeel van zomervakantie vieren in september of oktober is misschien wel dat het een stuk rustiger is dan in het hoogseizoen. Op iedere zonnige bestemming is minder te doen wat betreft mensen dan in de zomervakantie. Er zijn altijd mensen die het daarom te rustig vinden, maar wanneer je juist op zoek bent naar rust en ontspanning is dit de ideale periode. Het hoogseizoen is voorbij, terwijl de zon, het prachtige strand en de verfrissende zee er nog gewoon is. Ultiem genieten in alle rust, terwijl je wel gewoon geniet van lokale restaurantjes, toeristische hoogtepuntjes en magische momenten aan zee.

Goedkoper op vakantie in het naseizoen

Wat natuurlijk ook altijd mooi meegenomen is, is het feit dat een zonvakantie in het naseizoen vele malen goedkoper is dan een vakantie in het hoogseizoen. Wist je dat je al enkele honderden euro's kunt besparen op hetzelfde verblijf maar dan in een andere periode? Alleen daarom zou je eigenlijk al op vakantie moeten buiten het hoogseizoen; je betaalt minder voor meer rust. Dit geldt voor zowel boekingen bij hotels als bij vakantiewoningen. Dergelijke accommodaties willen nog steeds mensen trekken in een minder druk seizoen, waardoor de prijzen omlaag gaan. Het geld dat je bespaart kun je mooi bewaren voor een paar etentjes en drankjes op je vakantieadres of misschien zelfs voor een volgende vakantie.

Lees ook:  Op solo vakantie voor je persoonlijke ontwikkeling

Gevoel dat je de winter overslaat

Een zonvakantie in september, oktober of misschien wel november kan ervoor zorgen dat je een minder grote winterdip hebt. Veel mensen hebben last van een dipje in de koude maanden. Het feit dat het dan kouder en vooral donkerder is zorgt voor een onrustig gevoel. Ga je echter in het naseizoen naar een zonnige bestemming dan heb je meer het gevoel dat je (een deel van) de winter overslaat. Voor echte zonliefhebbers is dat meer dan heerlijk te noemen, helemaal wanneer je dat voor een lagere prijs kunt doen dan in het hoogseizoen. Er zijn nog veel meer tips om een winterdip tegen te gaan; genoeg bewegen en voldoende slapen helpen onder andere ook goed.

Perfecte temperatuur: niet te heet, niet te koud

Tot slot is de winter voor veel zonliefhebbers het ideale seizoen om naar de zon te gaan, omdat het op zonnige bestemmingen vaak de perfecte temperatuur is. In de wintermaanden is het meestal niet te heet, waardoor je nog wel gewoon activiteiten kunt ondernemen. In het hoogseizoen kan het op veel zonnige plekken ontzettend heet worden. Neem bijvoorbeeld de Spaanse kust of de Canarische Eilanden; stuk voor stuk fantastische plekken waar je veel kunt ontdekken. Toch doen veel vakantiegangers in de zomer niets anders dan zonnen op het strand. In de herfst of de winter heb je een goede mix van beiden: je kunt én heerlijk zonnen aan zee én diverse activiteiten en excursies ondernemen zonder dat het te heet of te koud is. Heb je je koffer al gepakt?

Lees ook:  Gratis op vakantie terwijl je op een huisdier past

 

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Dieren sport door de jaren heen

Wat zijn de beste 25 musea in Londen?

De interessante sporten van de oude Grieken en Romeinen

Haal de trends van 2023 naar jouw interieur

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings