Waarom het belangrijk is om creativiteit de vrije loop te laten

9 mei 2017
360

“Verbeeldingskracht is belangrijker dan kennis”, beweerde Albert Einstein; een van de intelligentste mensen uit onze geschiedenisboeken. En zo zijn er nog vele andere invloedrijke mensen met uitspraken over de belangrijke rol van creativiteit in ons leven. De korte animatiefilm Alike draait ook om dit thema. Makers Daniel Martínez Lara en Rafa Cano Méndez werkten vier jaar aan de award winnende film die geïnspireerd werd door het vaderschap. 

Zo vader, zo zoon (?)

Alike is een meeslepend verhaal over het alledaagse leven van een hardwerkende vader, genaamd Copi, en zijn zoon Paste. Paste zit zoals ieder kind barstensvol nieuwsgierigheid en creativiteit en begint vol enthousiasme aan zijn eerste schooldag. Copi wil graag dat zijn zoon het goed doet in school zodat ook hij later een succesvolle carrière zal hebben. Maar stuurt hij hem wel op het juiste pad?

Belangrijke boodschap

De film zet vraagtekens bij goede bedoelingen van volwassenen om kinderen te behoeden voor fouten in het leven. Je kunt de analogie ook doortrekken naar het volwassen leven waar menigeen ook met regelmaat door vrienden en familie wordt behoed voor gekke dingen, wilde ideeën en onbekende paden.

Deze animatie breekt een lans voor het creatieve plezier dat zo belangrijk is om vast te houden en het innerlijke kind dat in ieder van ons zit - of je nu 7 of 57 bent.

 

Via BoredPanda/ Vimeo 
Lees ook:  Deze film over Vincent van Gogh is volledig geschilderd

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De 5 populairste bezienswaardigheden in Gent

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

Top 3 mooiste tuinen in de wereld

Een modern interieur

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings