Waarom het belangrijk is om creativiteit de vrije loop te laten

8332 VIEWS
Waarom het belangrijk is om creativiteit de vrije loop te laten

“Verbeeldingskracht is belangrijker dan kennis”, beweerde Albert Einstein; een van de intelligentste mensen uit onze geschiedenisboeken. En zo zijn er nog vele andere invloedrijke mensen met uitspraken over de belangrijke rol van creativiteit in ons leven. De korte animatiefilm Alike draait ook om dit thema. Makers Daniel Martínez Lara en Rafa Cano Méndez werkten vier jaar aan de award winnende film die geïnspireerd werd door het vaderschap. 

Zo vader, zo zoon (?)

Alike is een meeslepend verhaal over het alledaagse leven van een hardwerkende vader, genaamd Copi, en zijn zoon Paste. Paste zit zoals ieder kind barstensvol nieuwsgierigheid en creativiteit en begint vol enthousiasme aan zijn eerste schooldag. Copi wil graag dat zijn zoon het goed doet in school zodat ook hij later een succesvolle carrière zal hebben. Maar stuurt hij hem wel op het juiste pad?

Belangrijke boodschap

De film zet vraagtekens bij goede bedoelingen van volwassenen om kinderen te behoeden voor fouten in het leven. Je kunt de analogie ook doortrekken naar het volwassen leven waar menigeen ook met regelmaat door vrienden en familie wordt behoed voor gekke dingen, wilde ideeën en onbekende paden.

Deze animatie breekt een lans voor het creatieve plezier dat zo belangrijk is om vast te houden en het innerlijke kind dat in ieder van ons zit – of je nu 7 of 57 bent.

Lees ook:  Hoe Alkmaar in 100 jaar (niet) veranderde

 

Via BoredPanda/ Vimeo 

MEER INSPIRATIE

Beste kunstacademie Nederland
De dagelijkse routine van briljante geesten
Hoe je de tijd kunt vertragen als je ouder wordt
4 creatieve manieren om meer planten in huis te halen