Waarom beige in ieder interieur terugkomt

24 november 2021
514
beige interieur

Als er één kleur is die in elk modern interieur is terug te vinden, dan zijn het de zachte bruintinten. Zandkleur of beige is terug te vinden in alle woonbladen en elk interieur programma op tv. We zijn in de ban van de ‘neutrals’. Met name beige is de favoriet van dit jaar. Overal zie je de kleur terugkomen. Voor een lange tijd was grijs een mega populaire interieurtrend. Het is fijn om een nieuwe neutrale kleur te zien opkomen. Bovendien is beige een zachter en warmer alternatief. Wij vertellen jou waarom deze kleur dit jaar dé favoriet is.

Eindeloos combineren met beige in je interieur

De meeste mensen denken dat de kleur beige erg saai is. Het is de kleur die je ziet als je op bezoek gaat bij iemand die al een aantal jaar niks meer heeft gedaan aan het interieur van zijn woning. Misschien is het inderdaad wel de kleur van vroeger, maar zeker ook van nu! Beige is een veelzijdige kleur en dé tint van dit jaar. Het is een hippe kleur die eigenlijk in elk interieur goed toegepast kan worden. De kleur straalt rust en bedachtzaamheid uit, daarom is beige een perfecte toevoeging aan iedere woning. Je hoeft natuurlijk niet meteen de beige verf en kwasten tevoorschijn te halen. Met een beige kussens op een eikenhouten bank, zorgt al snel voor meer kalmte in je huis. In deze blog geven wij je een aantal tips en inspiratie over wat je met beige kunt doen.

Welke kleur past bij beige

Beige is een veelzijdige kleur. Je combineert het eenvoudig met andere neutrale kleuren, zoals: crème, wit en grijs. Wanneer je beige maar saai vindt, kun je ervoor kiezen om beige te combineren met felle kleuren. Natuurlijk is een kleurrijke woning erg leuk, maar te veel kleur kan ook te veel van het goede zijn. Daarom is het belangrijk dat je rust creëert. Omdat beige een neutrale kleur is, kun je deze kleur perfect combineren met felle kleuren. Beige in je interieur hebben is echt niet saai. Wanneer je houdt van felgekleurde kussens op je bank, dan kun je deze het beste combineren met een beige dekentje om accent te leggen op de kussens. Op deze manier zorg je voor rust met de kleur beige. Je creëert een mooi geheel, waarbij de felle kleuren mooi in contrast worden gebracht.

Lees ook:  Zo vind je de mooiste gordijnen voor jouw huis

Beige gaat niet snel vervelen

Vaak zijn de kleuren die je gebruikt in je interieur maar een tijdje hip. De kleur is vaak een seizoen leuk, vervolgens ben je er al weer op uitgekeken. Vooral sprekende kleuren zijn maar een korte periode leuk. Met beige zal dit niet snel het geval zijn. Het is een kleur die al tientallen jaren onderdeel uitmaakt van de meeste interieurs. De kleur zorgt ervoor dat je interieur rust en warmte uitstraalt, zonder dat je dit in de gaten hebt. Heb je wel eens gedacht aan een beige kleed voor je interieur? Ook kussens en dekentjes kun je makkelijk toevoegen aan je interieur. Beige kun je met elke kleur combineren, dit gaat zeker niet snel vervelen. Het is geen saaie kleur en zal ook niet gaan vervelen, zolang je de juiste combinaties maakt. De kleur komt in ieder interieur goed tot recht. Of dit nu is bij een klassiek interieur, een landelijk interieur, een modern interieur of een Scandinavisch interieur, de kleur beige komt in elk interieur tot zijn recht .

beige slaapkamer

Beige in je interieur past altijd

Beige is perfect om je interieur een chique look te geven. Het is een alles behalve saaie kleur, wat velen denken. Beige is in een hoop verschillende tinten te vinden. Deze hebben elk een ander karakter. Combineer beige met andere rustige tinten voor een natuurlijke look. Denk hierbij aan een combinatie van beige met een champagne-achtige kleur. Ook kun je beige prima combineren met een gebroken witte muur in je slaapkamer. Deze combinaties zorgen voor een heerlijk rustige slaapkamer, waar je heerlijk zult slapen.

Lees ook:  Tips voor het verven van de muren

De kleur beige is een constante factor in een hoop interieurs. Wanneer je nu kiest voor een rustig interieur met neutrale kleuren of voor een interieur met een hoop felle kleuren. De kleur beige past in elk interieur!

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Spirituele hulpverlening voor je mentale gezondheid

De invloed van verpakkingen op consumentenkeuzes

Een babyshower organiseren doe je zo

Muizen in huis? Dit kun je doen!

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down