Waar kun je betalen met de Bitcoin?

25 oktober 2021
339
crypto masterclass

Steeds vaker krijg je de optie om met Bitcoin of andere cryptocurrency’s te betalen. Denk aan grote Amerikaanse bedrijven, maar ook in Nederland kun je al op veel plekken met Bitcoin betalen. Eerst kon je alleen op webshops met Bitcoin betalen. Steeds vaker accepteren winkels ook Bitcoin aan de kassa.

Wat is Bitcoin?

Om te beginnen leggen we je even uit wat Bitcoin eigenlijk precies is. Bitcoin is ontworpen als een digitaal betaalmiddel, waarbij je geen tussenpersoon nodig hebt om transacties naar elkaar te kunnen versturen. De transacties die met Bitcoin worden gedaan worden geverifieerd door een decentraal netwerk van computers. Het netwerk bestaat uit nodes en miners.

Bitcoin maakt het mogelijk om heel snel betalingen te doen. Of je nu bij de supermarkt een zak chips koopt of een nieuwe laptop bestelt, Bitcoin kan je overal voor gebruiken. Banktransacties worden nooit direct verwerkt door het netwerk, transacties die je met Bitcoin doet wel. Maar hoe gaat het betalen met Bitcoin in zijn werk? En op welke plekken kun je in Nederland betalen met Bitcoin? Lees snel verder!

Met Bitcoin betalen

In Nederland is Bitcoin op dit moment nog geen wettig betaalmiddel. Het ziet ernaar uit dat het in de toekomst wel een wettig betaalmiddel wordt en misschien zelfs de bankbiljetten en munten overneemt. Op verschillende plekken kun je al met Bitcoin betalen. Echter, accepteren ondernemers de digitale munt vaak niet. Ze durven het nog niet aan om Bitcoin te accepteren. Vaak hebben ze hier verschillende redenen voor. Sommige bedrijven accepteren geen Bitcoin vanwege de wisselende koers. Kijk ook op Bitcoin 360 ai.

Om de ondernemingen tegemoet te komen zijn er verschillende oplossingen. Er bestaan nu diensten die Bitcoins automatisch omzetten naar euro’s. Ondernemers kunnen op deze manier de betalingen met Bitcoin toch accepteren, zonder dat ze te maken hebben met de wisselende koers.

Lees ook:  Reis met vrijheid, de tips

crypto masterclass

Waar kun je betalen met Bitcoin?

Op Thuisbezorgd.nl kun je op dit moment betalen met Bitcoin. Thuisbezorgd is een van de grootste webshops waar je met Bitcoin kunt betalen. Je kan wel alleen met Bitcoin betalen via hun website en nog niet via de app.

Er zijn op dit moment niet veel winkels, restaurants en cafés in Nederland waar je met Bitcoins kunt betalen. Een aantal verschillende winkels en horecagelegenheden accepteren de Bitcoin wel al als betaalmiddel. Wil jij weten welke winkels en horecagelegenheden dit zijn? Bekijk dan de kaart van Coinmap. Op deze kaart zie je gemakkelijk bij welke winkels en horecazaken je met Bitcoin kunt betalen. Er zijn op dit moment zo’n 35 webshops waar je met de digitale munt kunt betalen. De bekendste webshops zijn bol.com en Zalando.

Wil je een dag alleen maar betalen met Bitcoins? Dan moet je in Arnhem of in de randstad zijn. Ook verschillende webshops accepteren dus Bitcoin als betaalmiddel. Zoals je ziet: alsmaar meer ondernemers accepteren de digitale munt als betaalmiddel. En waarschijnlijk worden het er in de toekomst alleen maar meer.

Bewaren van Bitcoins

Je moet je Bitcoins natuurlijk ook ergens bewaren. Dit kan in een Bitcoin wallet. Het is een programma waarmee je jouw Bitcoins beheert. Je kan dit doen vanaf je telefoon of computer. Bij het kopen heb je al een wallet aan moet schaffen. Er bestaan verschillende Bitcoin wallets, namelijk de mobile wallet, BTC direct en de hardware wallet. Weet je niet welke wallet je moet kiezen? Kies dan voor de veiligste optie, de hardware wallet. Deze optie is wel voor gevorderden. Ben je nog een beginner? Kies dan voor de mobiele wallet. De BTC wallet is voor beginners en voor gevorderden.

Lees ook:  Bedrijfscultuur: wat is het en waarom is een goede bedrijfscultuur belangrijk?

Je gebruikt een Bitcoin wallet om te bewijzen dat jij eigenaar bent van jouw Bitcoins. Je kan de wallet ook wel zien als een soort pincode. Alle Bitcoins en transacties worden vastgelegd op de blockchain. De blockchain is een soort van logboek, waarin je kan zien wat je allemaal hebt gedaan met jouw Bitcoins. Alleen jij mag je Bitcoins beheren en versturen.

crypto masterclass

De toekomst

Op dit moment kun je dus alleen met Bitcoin betalen in de randstad en in Arnhem. Veel bedrijven en organisaties accepteren de Bitcoin niet, vanwege de hoge transactiekosten. Tijdens je rondreis door Amerika zul je op veel meer plekken kunnen betalen met de Bitcoin.

Met het Lightning Network hoeven bedrijven zich geen zorgen meer te maken over de hoge transactiekosten. Dit zorgt ervoor dat meer bedrijven in de toekomst Bitcoin zullen accepteren als betaalmiddel. Ook zullen steeds meer consumenten gaan investeren in deze en andere digitale munten als bijvoorbeeld Ethereum en Cardano. Veel mensen weten namelijk niet wat er met Bitcoin gaat gebeuren of weten gewoonweg niet hoe Bitcoin werkt.

De mensen die niet weten hoe Bitcoin in zijn werk gaat, kunnen een crypto masterclass volgen. In de crypto masterclass leren ze alles over het ontstaan van de Bitcoin, hoe en waar ze het beste cryptomunten kunnen kopen, waar ze cryptocurrencies het veiligste kunnen opslaan, wanneer ze winsten moeten uitcashen, hoe ze als een PRO kunnen traden, he ze geld kunnen verdienen met ICO’s en hoe ze een winning mindset creëren. Tijdens de crypto masterclass leer je dus ontzettend veel over Bitcoin.

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

5 manieren om de klantervaring te verbeteren

Rouw in diverse culturen

Zó moet het: het plannen van je volgende zomervakantie

De mooiste scooterroutes van Nederland

© Paradijsvogels Magazine - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down