Een zee van duizenden vuurvliegjes

20 juli 2016
350

De zomer is een tijd van zon, zee en strand, maar ook van leuke dieren die ineens in ons land te zien zijn. Er zijn bijzondere zomervogels te zien, zoals de steltkluut en de lepelaar, maar misschien nog wel bijzonderder zijn de vuurvliegjes. Deze zijn slechts een korte periode gedurende de zomer actief en dan vooral net na zonsondergang. Ze zijn in Nederland vrij zeldzaam en zijn voornamelijk te vinden in Zuid-Limburg en het Rijk van Nijmegen. Zo af en toe worden er ook kleine aantallen in andere delen van het land gespot, maar voor de echt magische ervaring van vuurvliegjes die om je heen zwermen kun je dus het beste even een bezoekje aan het zuiden van ons land brengen.

Vuurvliegjes in China

In China zijn vuurvliegjes iets minder zeldzaam, hoewel hun leefgebied daar ook steeds kleiner wordt. Iedere zomer komen fotografen op het lichtspektakel af om de meest prachtige foto’s te maken. Door een speciale fototechniek waarbij meerdere foto’s met een korte sluitertijd in de nabewerking over elkaar heen geplaatst worden of door juist foto's te maken met lange sluitertijd, lijken er wel honderdduizenden vuurvliegjes te zijn. Ook zie je hoe deze vliegjes (eigenlijk kevers) enorme lichtsporen achter zich laten. In werkelijkheid ziet het er natuurlijk ietsje anders uit, maar dat maakt de foto’s niet minder mooi. En het maakt de ervaring om tussen deze wonderlijke diertjes te staan ook zeker niet minder magisch.

Hieronder kun je de foto’s van dit spectaculaire verschijnsel bekijken. Wij pakken ondertussen onze koffers voor een tripje naar Zuid-Limburg!

Lees ook:  Een bijzonder fenomeen: verlegen boomtoppen

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Dieren sport door de jaren heen

Wat zijn de beste 25 musea in Londen?

De interessante sporten van de oude Grieken en Romeinen

Haal de trends van 2023 naar jouw interieur

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings