Deze vrouwen in de natuur zijn geschilderd (!)

10 maart 2017
161

De Israëlische schilder Yigal Ozeri is de absolute master van fotorealisme. Al 25 jaar schildert hij voorstellingen die bijna niet van echt te onderscheiden zijn. Hij staat vooral bekend om zijn werken van vrouwen die in de natuur staan, zitten of liggen, het natuurlijke buitenlicht dat over hun gezichten schijnt geeft de modellen een bizar levendige uitstraling.

Yigal flirt met de romantische schilders en geeft er met zijn realistische invalshoek weer een andere draai aan: iedere haar is individueel geschilderd, wapperend in de wind of sluik langs het gezicht. Zelf noemt Yigal zich een 'figuratieve schilder', alhoewel hij er eigenlijk niet van houdt om een specifiek etiketje opgeplakt te krijgen. "Ik denk meer in mijn toegevoegde waarde aan de kunstgeschiedenis, en dat zijn gewoon de werken die ik maak."

Zijn liefde voor de natuur is hem al vroeg ingeprent: toen zijn ouders de artistieke talenten van Yigal ontdekten nam zijn vader hem vanaf 1o-jarige leeftijd mee naar buiten zodat hij daar kon schilderen wat hij voor zich zag.

Wat je zaait...

yigal ozeri12 yigal ozeri10 yigal ozeri9 yigal ozeri8 yigal ozeri7 yigal ozeri6 yigal ozeri5 yigal ozeri4 yigal ozeri3 yigal ozeri2 yigal ozeri

In 2106 werd er ook een documentaire over deze bijzondere schilder gemaakt, dit is de trailer:

 

 

Lees ook:  Bucketlist bestemmingen: de mooiste natuur in Zuid-Amerika

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

Top 3 mooiste tuinen in de wereld

Een modern interieur

Begonia's snoeien en verzorgen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings