Deze vrouwen in de natuur zijn geschilderd (!)

2869 VIEWS
Deze vrouwen in de natuur zijn geschilderd (!)

De Israëlische schilder Yigal Ozeri is de absolute master van fotorealisme. Al 25 jaar schildert hij voorstellingen die bijna niet van echt te onderscheiden zijn. Hij staat vooral bekend om zijn werken van vrouwen die in de natuur staan, zitten of liggen, het natuurlijke buitenlicht dat over hun gezichten schijnt geeft de modellen een bizar levendige uitstraling.

Yigal flirt met de romantische schilders en geeft er met zijn realistische invalshoek weer een andere draai aan: iedere haar is individueel geschilderd, wapperend in de wind of sluik langs het gezicht. Zelf noemt Yigal zich een ‘figuratieve schilder’, alhoewel hij er eigenlijk niet van houdt om een specifiek etiketje opgeplakt te krijgen. “Ik denk meer in mijn toegevoegde waarde aan de kunstgeschiedenis, en dat zijn gewoon de werken die ik maak.”

Zijn liefde voor de natuur is hem al vroeg ingeprent: toen zijn ouders de artistieke talenten van Yigal ontdekten nam zijn vader hem vanaf 1o-jarige leeftijd mee naar buiten zodat hij daar kon schilderen wat hij voor zich zag.

Wat je zaait…

yigal ozeri12 yigal ozeri10 yigal ozeri9 yigal ozeri8 yigal ozeri7 yigal ozeri6 yigal ozeri5 yigal ozeri4 yigal ozeri3 yigal ozeri2 yigal ozeri

In 2106 werd er ook een documentaire over deze bijzondere schilder gemaakt, dit is de trailer:

 

 

MEER INSPIRATIE

Het zalige nietsdoen: portretten om helemaal van tot rust te komen
Een kunstzinnige ode aan de natuur
Deze magnifieke strandbeesten wandelen op de wind
Deze kunstenaar ‘schildert’ prachtige portretten met schroeven