Hoe creëer je meer vrijheid door online te werken?

12 november 2022
305
Freedom, werk en vrijheid

Stel je toch eens voor; je zit met je laptop op schoot op bed waarbij je kunt genieten van een mooi uitzicht over het zwembad en de zee. Een rustgevend muziekje op de achtergrond met daarbij een bord vol hapjes zoals fruit en natuurlijk een cocktail. Vrijheid! Voor veel meer jonge mensen is dit inmiddels al de normaalste zaak van de wereld. In deze blog lees je er alles over!

Remote werken

Het online werken biedt vele voordelen en vrijheid. Het enige wat je nodig hebt om online te werken is een laptop en internetconnectie! Online kunnen werken geeft je de vrijheid om te gaan en staan waar je maar wil! Zo kun je een lange reis maken en tegelijkertijd geld verdienen door het werken online. Deze vorm van werken wordt ook wel “remote werken” genoemd en het wordt steeds normaler!

Hoe wil jij leven?

Werk en vrijheid

De meeste mensen zullen het wel herkennen; je hele jeugd heb je je best gedaan op school waarbij er goede cijfers en vele diploma’s behaald zijn. Vervolgens ga je trouwen, er komen een aantal kinderen en een huisdier. Je spaart zoveel geld dat je kunt en koopt een mooie woning. Na 40 à 45 jaar lang hard werken mag je met pensioen en kun je eindelijk tot rust komen en genieten van het leven.

Bestaat er zekerheid in het leven?

In veel gevallen blijkt zekerheid dan toch een illusie te zijn. Het enige dat zeker is in het leven is onzekerheid! Tijdens de jonge jaren moet je genieten en op avontuur gaan, je bent mobiel, jong en fit. Hoe weet je of je nog in staat bent om de bergen te trotseren en de wildste avonturen te beleven als je 67 bent? Het probleem is dat iedereen op jonge leeftijd wijsgemaakt wordt dat je zekerheid nodig hebt om een stabiel leven te lijden. Je gaat naar school, doet daarna een opleiding en je bent zeker van een baan en inkomen voor de rest van je leven. Daar is natuurlijk helemaal niets mis mee als dit precies is wat jij graag wilt!

Lees ook:  Een gigantische regendruppel met een diepere betekenis

Wat als ik niet in het plaatje pas?

Het is echter voor sommige een beeld en idee waar ze zichzelf niet in vinden passen. Vaak wordt deze groep verteld dat het dromers zijn met onrealistische ideeën en gedachten. Laten we dat dan in elk geval ontkrachten!

Je hoeft niet te leven zoals de rest van de bevolking dat doet. Je mag anders denken dan je docenten op school, je ouders en de rest van de maatschappij. Als jij behoefte hebt aan een frisse wind, moet je niet voor een airco-installatie gaan staan, maar voor een mobiele airco op je slaapkamer gaan! Ook als die slaapkamer in een camper of een busje is waarmee je de wereld rond rijdt! Als je kiest voor vrijheid door ondernemerschap, is het rijden in een busje voordeliger door mogelijkheden zoals financial lease. Stap eens naar buiten en kijk om je heen wat voor avonturen er te bewandelen zijn die nog veel meer voldoening, vriendschap, kennis en wijsheid opleveren.

Vrijheid door ondernemerschap?

Thuis werken

Ondernemer worden kan om verschillende redenen. Vrijheid is een van de grootste motieven om te ondernemen. De mogelijkheid om eigen keuzes te kunnen maken en te leven zoals jij dat graag zou willen. Een eigen creatie realiseren zonder dat je rekening hoeft te houden met anderen. Bied een product aan, creëer een eigen merk, maak een cursus over iets waar je veel van af weet! Je kunt zelfs als leraar een nieuwe service aanbieden. Het meest leuke aan dit verhaal is dat de kans op welvaart en rijkdom veel groter wordt als je het pad bewandeld van een ondernemer. Dat is de tweede reden dat mensen voor zo’n bestaan kiezen! Als ondernemer worden mogelijkheden gerealiseerd om je welvaart te laten groeien. Er ontstaan bijvoorbeeld voordelen bij een auto leasen. Ondernemen is echter een intensief levensproces met confrontaties, persoonlijke groei, falen, discipline, kortom: een lang en soms pijnlijk proces. Je zult tegen stress moeten kunnen en een stukje zekerheid moeten kunnen loslaten. Wat je er voor terug krijgt, is echter onbetaalbaar!

Lees ook:  "Het bouwen van een tiny house is best een uitdaging"

De realiteit van ondernemen

De realiteit is dat dit voor veel mensen op lange termijn niet lukt. Er zijn altijd bepaalde overtuigingen of angsten dat mensen tegenhoudt om volledig voor iets te gaan! De weg van een ondernemer is lang en soms ook pijnlijk. De vraag is, wil je leven? Of wil je geleefd worden?

Door te luisteren naar anderen die je waarschuwen om niet te veel risico te nemen, je wijsmaken dat je op tijd moet beginnen met het starten van een gezin, zeggen dat je tevreden moet zijn met wat je hebt en gewoon moet doen zoals iedereen dat doet, dat je niet te veel op moet vallen of dat je moet stoppen met dromen van onmogelijke onrealistische dingen. Ouders die zelf vooral heel erg graag willen dat er zekerheid in jou leven bestaat zodat ze zich geen zorgen om je hoeven te maken. Mensen in je leven die je omlaag halen en ga zo maar door. De uiteindelijke reden dat het niet lukt, dat ben jij zelf. Een leven als ondernemer is alleen voor hen weggelegd die bereid zijn om de volledige verantwoordelijkheid te nemen voor waar ze staan in het leven.

Moet je per se ondernemen om meer vrijheid te creëren in je werk?

Digitial nomad fotograaf

Nee! Dat is niet nodig. Ook als je liever voor of in een bedrijf werkt, is meer vrijheid echt wel te realiseren. Er is niets mis met in een bedrijf werken! Sterker nog, vaak groeien veel mensen hiervan en kan het essentieel zijn om bepaalde skills te leren! Toch is het mogelijk om dit al in vrijheid te doen.

Lees ook:  Wat je kapsel zegt over je persoonlijkheid

Banen die zich voornamelijk online afspelen zijn de ideale mogelijkheid om uit te voeren vanuit thuis of vanuit een ander land. Goede voorbeelden van dergelijke banen zijn:

 • Marketing
 • Developer
 • Webdesigner
 • E-commerce
 • Data analist
 • Data scientist
 • Copy writer
 • Blogger
 • Online moderator
 • Klantenservice medewerker
 • Website tester
 • Online les geven
 • Jurist
 • PR-adviseur
 • Business coach
 • Content creator
 • Recruiter
 • Grafisch vormgever
 • Programmeur
 • Boekhouder
 • Video-Editor
 • Yoga docent
Developer worden

Wat betekent vrijheid voor jou?

Om jezelf vrij te voelen dien je te achterhalen wat voor jouw vrijheid betekent en wanneer jij jezelf echt vrij zult voelen. Is vrijheid voor jouw bijvoorbeeld de mogelijkheid hebben om je eigen tijd in te vullen? Niet meer te hoeven werken? Het kunnen kiezen van een leven dat bij jouw als persoon past? 

Maak de juiste keuzes, deze hebben namelijk invloed op jouw toekomstbeeld. Voorbeeld; ga je voor jouw webshop de online marketing uitbesteden? Dit met als doel om het bedrijf te laten groeien en met die extra waarde je eigen vrijheid in de toekomst te bemachtigen? Ander voorbeeld; blijf je liever op de bank hangen met je hand in een zak borrelnootjes of ga je fanatiek aan de slag en stop je met het uitstellen van jouw vrijheid en succes? Om een vrij leven te kunnen leiden, vereist dit actie!

Digital nomad

Ga online werken en verdien je geld zonder rekening te hoeven houden met de plaats of de tijd. Geef jezelf de vrijheid om te gaan ontdekken, te reizen, je eigen moment van rust te vinden en vooral te genieten! Nooit meer vrij vragen of afhankelijk zijn van je baas. Richt je leven in zoals jij het graag wilt. Bepaal je eigen werktijden en momenten en daarbij je toekomst. 

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De strijd tussen Hera, godin van de goden en Heracles

Kleurpsychologie: Hoe kleuren je ruimte beïnvloeden

De voordelen van een sociale media cleanse

De twaalf Olympische Griekse goden en godinnen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings