Vier stellen bouwden hun eigen wijk van tiny houses om later samen oud te worden

17396 VIEWS
Vier stellen bouwden hun eigen wijk van tiny houses om later samen oud te worden

Veel mensen denken erover na om later met vrienden te gaan samenwonen en zo voor elkaar te zorgen als we ouder worden. Of dicht bij elkaar, in een wijk, of zelfs in één huis. Een groep vrienden uit Texas besloot de daad bij het woord te voegen en heeft een rij tiny houses naast elkaar laten bouwen in een natuurgebied.

Een straat van beste vrienden

De vriendengroep over wie we het hebben bestaat uit vier koppels. Ze kennen elkaar al meer dan 20 jaar en wilden het niet zover laten komen dat ze uit elkaar zouden groeien door wat voor omstandigheden dan ook. Zij besloten om een ‘bestie row’ te bouwen: een rij van 4 tiny houses naast elkaar van 37m2 elk.

Iedere tiny house kostte 40.000 dollar. Dat is natuurlijk veel geld, maar niet voor een huis(je). Het hout en de onbewerkte vloeren geven de woningen een rustieke uitstraling. Tegelijkertijd is het een plek van rust. Niet alleen vanwege de mooie omgeving, maar omdat de huisjes slim zijn ingericht.

Lees verder onder de foto’s.

bestie row 11

bestie row 12

bestie row 13

bestie row 1

bestie row 3

bestie row 5

bestie row 6

Terugtrekken in de natuur

De groep heeft een stuk grond gekocht langs de Llano River, onder de rook van Austin, Texas en namen architect Matt Garcia onder de arm om hun droom te verwezenlijken. Aanvankelijk was het idee om één huis voor alle families te realiseren, maar omdat ze fan zijn van tiny houses en het fijn is je zo af en toe terug te kunnen trekken in je eigen persoonlijke ruimte is uiteindelijk gekozen voor vier afzonderlijke huizen.

Lees ook:  Slapen in een oud-Hollandse Pipowagen midden in de natuur

Hoewel het prettig is je eigen ruimte te hebben, was het doel van de families om samen tijd door te brengen. Om in die behoefte te voorzien is er een gezamenlijke ruimte gecreëerd van 139m2 met een keuken, eetkamer en gast- en activiteitenkamer. Daarnaast is er genoeg prachtige uitgestrekte natuur om hen heen om te wandelen of gewoon op een rots te zitten en de natuur te aanschouwen.

Het artikel gaat verder onder de foto’s >

bestie row 2

bestie row 4

Slimme bouwwerken

De gemobiliseerde metalen bekistingen en spuitschuim voorzien in een isolerende laag die de huizen verkoelen in de zomer en warm houden in de winter. Doordat de tiny houses voorzien zijn van aflopende daken, kan regenwater worden opgeslagen in de grote regentanks achter de bouwwerken. Immers: in de woestijn telt elke druppel water die je op kan vangen.

Een tiny house is dus niet alleen een fijne manier om minimalistisch te leven. Je kunt een eigen groene gemeenschap bouwen en samenwonen met vrienden en familie midden in de natuur. In Nederland is dat nog niet zo makkelijk, onze bouw- en natuurgrond is schaars. Maar inmiddels zijn er wel aardig wat tiny house projecten die een lans breken voor dergelijke woonvormen!

bestie row 7

bestie row 8

bestie row 9

bestie row 10

Een tiny house hoeft niet per se middenin de natuur te staan om je fijn in te kunnen terugtrekken. Het kan ook een manier zijn om een geliefd persoon in je tuin te huisvesten wanneer deze niet meer (helemaal) zelfstandig kan wonen.

Lees ook:  Schoolbus wordt een tiny house voor gezin van zes
trendfrenzy.net

 

MEER INSPIRATIE

Wonen in een tiny house: wel of niet doen?
Je tiny house gezelliger maken
Wonen op de mooiste plek van Nederland: een tiny house op de Veluwe
Een tiny house kopen, hoe werkt dat?