Hoe de vreemdste machine de mooiste klanken voortbrengt

11 maart 2016
115

Dit is ongetwijfeld het vreemdste apparaat dat u ooit heeft gezien. Het bestaat uit 3000 vrijwel allemaal met de hand gemaakte onderdelen, waaronder een vibrafoon, een basgitaar en verschillende percussie-instrumenten. Plus, er zitten 2000 knikkers in! Maar het wordt nog gekker wanneer u het onderstaande filmpje bekijkt. U zult niet geloven hoe zo'n in elkaar geknutselde mega-knikkerbaan werkelijk prachtige klanken kan voortbrengen.

Deze paradijsvogel onder de muziekinstrumenten heet de Wintergatan Marble Machine en is gemaakt door Zweedse muzikant Martin Molin. De bouw duurde 14 maanden en Molin heeft besloten om zijn publiek alleen via Youtube op concerten te trakteren, omdat hij het absoluut niet ziet zitten om dit gigantische bouwsel uit elkaar te halen en elders weer in elkaar te zetten voor optredens buiten zijn studio. Een bijzonder verhaal en met zeer bijzonder resultaat: wat ons betreft de ultieme ode aan de creativiteit!

Bron: youtube.com

Lees ook:  1200 boeken worden een levensgrote natuurcollage

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Iemand verrassen met een boeketje bloemen door de brievenbus!

Het effect van de natuur op de mens

Hoe kun je optimaal genieten van je tuin?

De 5 leukste bed and breakfast accommodaties in de natuur

© Paradijsvogels Magazine - 2022
Made with
Web Wings