Vossen van (heel) dichtbij | Natuurfotografie

1098 VIEWS
Vossen van (heel) dichtbij | Natuurfotografie

De Japanse fotograaf Hiroki Inoue is van origine landschapsfotograaf. De momenten om een landschap goed op de foto te krijgen zijn volgens hem schaars (het licht moet precies goed zijn, de wolken moeten er wel of juist niet zijn, e.d.). Hij had heel wat tijd te doden tussen de fotografiemomenten door. Totdat hij opmerkte dat er veel wilde dieren leefden in de bossen en heuvels die hij fotografeerde.

Het is net alsof alleen God weet of ze tevoorschijn zullen komen. Ze zijn er opeens, en verdwijnen dan net zo plotseling weer

Hij begon ermee om in zijn ‘pauzes’ de verschillende dieren te fotograferen. “Beetje bij beetje wonnen ze voor mij aan aantrekkingskracht”, zegt Inoue. In de loop der jaren heeft hij vooral een voorliefde voor vossen ontwikkeld: “Het is net alsof alleen God weet of ze tevoorschijn zullen komen. Ze verschijnen opeens, en verdwijnen net zo plotseling weer. Dat maakt het lastig ze goed te fotograferen, maar daardoor winnen ze voor mij nog meer aan schoonheid.”

Dit zijn een paar van zijn mooiste beelden:

Hiroki Inoue7 Hiroki Inoue15 Hiroki Inoue14 Hiroki Inoue13 Hiroki Inoue10 Hiroki Inoue9 Hiroki Inoue8Hiroki Inoue7 Hiroki Inoue6 Hiroki Inoue5 Hiroki Inoue4 Hiroki Inoue3 Hiroki Inoue2Hiroki Inoue16 Hiroki Inoue17


Anderen bekeken ook: Natuurmeditatie | Vossen in aanstekelijke ontspanning

Natuurmeditatie: vossen in aanstekelijke ontspanning | Paradijsvogels Magazine


Meer inspiratie opdoen? Meld u aan voor de gratis inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine en ontvang tweewekelijks de beste artikelen in uw inbox:

 

Lees ook:  Betoverende winterfoto's van de Plitvice-meren

 

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

MEER INSPIRATIE

Rhododendron – Hoe moet je ze snoeien en verzorgen?
Vuurwerk van bloemen
Blauwe bijen
Levende bruggen: een unieke samenwerking tussen mens en natuur