Vossen van (heel) dichtbij | Natuurfotografie

3 mei 2016
435

De Japanse fotograaf Hiroki Inoue is van origine landschapsfotograaf. De momenten om een landschap goed op de foto te krijgen zijn volgens hem schaars (het licht moet precies goed zijn, de wolken moeten er wel of juist niet zijn, e.d.). Hij had heel wat tijd te doden tussen de fotografiemomenten door. Totdat hij opmerkte dat er veel wilde dieren leefden in de bossen en heuvels die hij fotografeerde.

Het is net alsof alleen God weet of ze tevoorschijn zullen komen. Ze zijn er opeens, en verdwijnen dan net zo plotseling weer

Hij begon ermee om in zijn 'pauzes' de verschillende dieren te fotograferen. "Beetje bij beetje wonnen ze voor mij aan aantrekkingskracht", zegt Inoue. In de loop der jaren heeft hij vooral een voorliefde voor vossen ontwikkeld: "Het is net alsof alleen God weet of ze tevoorschijn zullen komen. Ze verschijnen opeens, en verdwijnen net zo plotseling weer. Dat maakt het lastig ze goed te fotograferen, maar daardoor winnen ze voor mij nog meer aan schoonheid."

Dit zijn een paar van zijn mooiste beelden:

Hiroki Inoue7 Hiroki Inoue15 Hiroki Inoue14 Hiroki Inoue13 Hiroki Inoue10 Hiroki Inoue9 Hiroki Inoue8Hiroki Inoue7 Hiroki Inoue6 Hiroki Inoue5 Hiroki Inoue4 Hiroki Inoue3 Hiroki Inoue2Hiroki Inoue16 Hiroki Inoue17

[hr]

Anderen bekeken ook: Natuurmeditatie | Vossen in aanstekelijke ontspanning

Natuurmeditatie: vossen in aanstekelijke ontspanning | Paradijsvogels Magazine

[hr]

Meer inspiratie opdoen? Meld u aan voor de gratis inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine en ontvang tweewekelijks de beste artikelen in uw inbox:

[mc4wp_form id="15395"]

 

 

Lees ook:  WIN! Creatief boek boordevol tips voor (natuur)fotografie met je smartphone

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Spirituele hulpverlening voor je mentale gezondheid

De invloed van verpakkingen op consumentenkeuzes

Een babyshower organiseren doe je zo

Muizen in huis? Dit kun je doen!

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down