Natuurmeditatie: vossen in aanstekelijke ontspanning

1367 VIEWS
Natuurmeditatie: vossen in aanstekelijke ontspanning

Kunnen planten en dieren ook stress ervaren? Aan de ene kant maken zij zich nooit druk over onbelangrijke dingen, zoals wij mensen. Maar als overleven je grootste prioriteit is kan een gevaarlijk roofdier of een strenge winter zeker stress opleveren. Overleven in de wildernis gaat niet altijd over rozen! Toch ontdekte Nederlandse fotografe Roeselien Raimond dat er één diersoort is die wel heel goed kan ontspannen. Al jaren zijn vosjes haar grootste bron van inspiratie, en dan met name hun vermogen om vol overgave te genieten van het moment.

Zoals Raimond het zelf zegt: ‘ontspannen is hun tweede natuur’. In haar beleving hebben vossen ‘mindfulness’ uitgevonden: ze combineren hun dagelijkse taken (jagen, jongen grootbrengen) optimaal met momenten van rust. Ze hebben de unieke gave om dan helemaal op te gaan in het moment. En hun totale ontspanning werkt aanstekelijk. Voelt u het ook, wanneer u de foto’s bekijkt?

Natuurmeditatie: vossen in aanstekelijke ontspanning | Paradijsvogels Magazine Natuurmeditatie: vossen in aanstekelijke ontspanning | Paradijsvogels Magazine Natuurmeditatie: vossen in aanstekelijke ontspanning | Paradijsvogels Magazine Natuurmeditatie: vossen in aanstekelijke ontspanning | Paradijsvogels Magazine Natuurmeditatie: vossen in aanstekelijke ontspanning | Paradijsvogels Magazine Natuurmeditatie: vossen in aanstekelijke ontspanning | Paradijsvogels Magazine Natuurmeditatie: vossen in aanstekelijke ontspanning | Paradijsvogels Magazine Natuurmeditatie: vossen in aanstekelijke ontspanning | Paradijsvogels Magazine

Voor de liefhebbers: de mooie beelden van Roeselien Raimond zijn ook te bestellen als muurdecoratie of in de vorm van ansichtkaarten.


Meer inspiratie opdoen? Meld u aan voor de gratis inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine en ontvang tweewekelijks de beste artikelen in uw inbox:

MEER INSPIRATIE

De 5 makkelijkste planten voor mensen zonder groene vingers
12x bewijs dat de natuur altijd haar eigen gang gaat
In deze 5 zelfoogsttuinen doe je boodschappen op het land
Een huisje in de tuin. Wordt het een tuinhuis, blokhut of tiny house?