Vormsnoei-sculptuur van een slapende babyvogel

11 mei 2021
167

As je toevallig in Nantes, Frankrijk bent, ga dan zeker naar Jardin des Plantes , een grote botanische tuin. Daar vind je dit schattige vormsnoeibeeld met de titel Poussin endormi ( Sleepy Chick ) van de Franse kunstenaar en kinderboekenschrijver Claude Ponti . Het toont een levensgrote babyvogel wiens ontspannen houding eruitziet alsof hij midden in een dutje zit.

Het prachtige werk toont de grote vaardigheid van Ponti in het maken van een vormsnoei. Hij maakt gelijkmatig gestructureerde, ronde vormen die worden onderbroken door metalen details zoals lange, dunne benen en een felgele snavel. Er zijn zelfs kleine wimpers in de gesloten ogen van de vogel!

Er zijn ook andere vogels die op alle verschillende posities in de tuinen in slaap zijn gevallen.

Sleeping Baby Bird Topiary Sculpture door Claude Ponti in Jardin de Plantes

Lees ook:  Mooiste autoroutes door Europa voor in het voorjaar

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Het sterrenbeeld Leeuw: eigenschappen en karakter

Chakra kleuren: ontdek de verbanden en betekenissen

De 5 populairste bezienswaardigheden in Gent

Palo Santo: de magische krachten van dit heilige hout

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings