Boost je lichaam: 5 beste voordelen van suppen

2 september 2020
265

Hoewel suppen al langere tijd wordt gedaan, lijkt 2020 wel hét jaar voor Stand Up Paddling (SUP). Steeds meer mensen kopen een eigen sup om de Nederlandse wateren te verkennen. Het maakt niet uit of je kiest voor een rivier, een meer, een gracht of zelfs de zee: suppen kan overwal waar water te vinden is. Misschien ziet het er vanaf de kant een beetje saai of wellicht zelfs moeilijk uit; dat is het absoluut niet. Suppen is heel laagdrempelig, terwijl je wel een groot deel van je lichaam traint. Kortom: er zijn voldoende voordelen van suppen te benoemen. In dit artikel lees je de beste voordelen van deze unieke sport.

Suppen is ontzettend goed voor je lijf

Een van de grootste voordelen is dat suppen hartstikke goed is voor je lichaam. Dat komt omdat het een sport is waarbij écht alle spieren aan het werk worden gezet. Veel mensen denken dat je alleen je armen traint bij suppen. Omdat je echter balans moet houden op het water train je zonder dat je het heel erg merkt je hele core. Het zal je waarschijnlijk verbazen hoeveel spierpijn je van suppen kunt krijgen. Geloof ons: die spierpijn is het meer dan waard! Wanneer je vaker op zo'n paddleboard staat merk je dat de spierpijn minder wordt en je lichaam sterker.

Suppen is heel eenvoudig en je bepaalt je eigen tempo

Wat ook heel fijn is, is dat suppen heel toegankelijk is. Je hebt geen ervaring of skills nodig om op een sup te blijven staan. In het begin zal het misschien een beetje onwennig aanvoelen om op een board in het water te moeten blijven staan. Nadat je je evenwicht gevonden hebt, zul je zien dat het heel gemakkelijk gaat. Zelfs de grootste kluns kan blijven staan op een sup-board. Wat suppen extra bijzonder maakt, is dat het pas moeilijker wordt op het moment dat je er zelf een uitdaging aan vast gaat knopen. Je wordt pas echt goed in suppen wanneer je het vaker doet. Hierbij bepaal je natuurlijk helemaal je eigen tempo. Wil je echt trainen met suppen dan is het aan te raden om je tempo naarmate je vaker traint proberen te verhogen.

Lees ook:  Japanse moeder maakt levensechte vintage in miniatuur

Suppen geeft je een vrij gevoel

Het enige dat je nodig hebt om te suppen is water en een sup-board. Een goed humeur en zin hebben is uiteraard ook altijd meer dan welkom. Omdat je zo weinig nodig hebt, is suppen heel vrij. Je kunt het immers doen waar en wanneer je maar wilt! Daarom geeft suppen je een heel vrij gevoel. Je bepaalt zelf hoe ver je gaat of hoe lang je gaat suppen. Je hoeft immers niet altijd een hele dagtocht te maken. Wat ook al heel lekker is, is om na je werk een uurtje of twee het water op te gaan. Tijdens zonsondergang suppen maakt je avontuur des te mooier.

Je kijkt anders naar de omgeving om je heen

Wat ook zo opvallend is aan suppen is dat je met heel andere ogen gaat kijken naar alles om je heen. Denk maar eens na: misschien wandel of fiets je normaal wel eens langs een gracht of een rivier. Vanaf boven of de zijkant ziet dat er heel anders uit dan wanneer je echt óp het water bent. Je hebt dit voornamelijk bij grachten die door steden gaan. Ga eens met een sup-board door de grachten van Amsterdam of Utrecht en je zult zien dat je allemaal nieuwe spots en details ontdekt. Het is heel bijzonder om een omgeving waar je vaak al zo bekend mee bent op een andere manier te bekijken.

Suppen is niet alleen goed voor je body maar ook voor je mind

Tot slot nog een voordeel van suppen waar je misschien niet direct aan had gedacht. Omdat suppen naast een peddelsport ook een balansoefening is ben je op een heel andere manier met je lichaam bezig. Mentaal gezien kun je dus helemaal tot rust komen tijdens een middag of avondje suppen. Ga je ook nog eens in een inspirerende omgeving suppen, zoals een natuurgebied of een te gekke stad, dan zul je zien dat dit je helemaal mentaal goed doet.

Lees ook:  Ingmar Heytze draagt Voor de liefste onbekende voor

Kortom: suppen is voor iedereen aan te raden. Het maakt niet uit of je net begint of überhaupt niet vaak sport. Met suppen kun je jezelf mentaal en lichamelijk goed uitdagen, terwijl je de mooiste plekjes ontdekt. Je hoeft uiteraard niet direct een eigen sup aan te schaffen. Er zijn door heel Nederland tientallen verhuurbedrijven waar je terecht kunt voor het huren van een sup-board en peddel.

 

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

Top 3 mooiste tuinen in de wereld

Een modern interieur

Begonia's snoeien en verzorgen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings