Een handige app voor vogelaars

2 oktober 2014
232

"Kijk! Wat zit 'ie daar mooi in de boom". En voordat je goed en wel de vogelgids erbij hebt gepakt, is hij alweer gevlogen. Eenmaal thuis is het niet eenvoudig om uit alle nuances precies te destilleren welke soort je hebt gezien. Een herkenbaar probleem voor veel (beginnende) vogelaars.
Wij stuitten onlangs op de website www.welkevogelisdit.nl. In een paar simpele stappen voer u de kenmerken op die je hebt kunnen waarnemen - van vleugelkleuren tot de vorm van de pootjes -  waarop de website de mogelijke opties steeds verder verfijnt. De mobiele versie van de website werkt ook heel behoorlijk, handig voor onderweg of tijdens de boswandeling.
Wat vooral leuk is, is de mogelijkheid om ook naar het geluid van de vogel te luisteren.
In 2014 gestart heeft de website nu 330 vogelsoorten opgenomen die in Nederland voorkomen. De initiatiefnemers willen dit op den duur uitbreiden naar alle 10.500 vogelsoorten ter wereld, en daarna ook planten en bomen opnemen in de database. Wij horen graag!
Kijk op www.welkevogelisdit.nl
welkevogelisdit
 

Lees ook:  Deze wilde dieren overwinnen hun verlegenheid

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Chakra kleuren: ontdek de verbanden en betekenissen

De 5 populairste bezienswaardigheden in Gent

Palo Santo: de magische krachten van dit heilige hout

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings