Vogels huilen niet | Bijzondere foto's en verhalen van de vogelopvang

13 januari 2017
393

Fotograaf Anjès Gesink is als vrijwilliger werkzaam bij Vogelklas Karel Schot waar men zieke, gewonde en jonge vogels verzorgt die in de stad en in de omgeving van Rotterdam worden gevonden. Als fotograaf is Anjès zeer geïnspireerd geraakt door deze plek. Sinds november 2012 verzorgt ze daarom niet alleen de vogels maar ze fotografeert ze ze ook voor haar project Vogels huilen niet.

De blauwe handschoen staat symbool voor de menselijke interventie in de stad die van grote invloed is op het leven van de vogels, maar daarnaast ook de vogels verzorgd. Het is een beetje dubbel: mensen zijn er voor het grootste deel debet aan dat deze vogels in een benarde situatie terecht komen, ze vliegen tegen een raam of raken verstrikt in een plastic tas, maar daarnaast helpen we ze ook weer. Je zou liever willen dat er helemaal geen hulp nodig was, maar zolang dat niet realistisch is is dit ook wel een mooi initiatief.

Anjès is voor het project en boek ‘Vogels huilen niet’ de samenwerking aangegaan met André de Baerdemaeker, stadsecoloog en ook vrijwilliger van de Vogelklas. De beelden van Anjès en de teksten van André vertellen een verhaal van tegenslag en leed, maar ook van compassie, veerkracht en hoop.

Spreeuw

Neem bijvoorbeeld deze spreeuw die, nieuwsgierig als ze zijn, op zijn dooie gemak een winkel was binnengewandeld. Eenmaal binnen kwam de spreeuw erachter dat dat toch niet zo'n goed idee was en vloog direct naar buiten. Alleen bleek die grote doorgang een raam van glas. Van schrik vloog hij er nog een keer tegenaan. Gelukkig was de dierenambulance snel ter plaatste en nam de spreeuw onder haar hoede. Hij had last van zijn schouder, maar na een paar dagen rust en rustig oefenen in een ruime vliegkooi met het gezelschap van een paar merels knapte hij zienderogen op. Na drie weken vloog hij weer perfect en mocht hij weer de wijde wereld in.

Lees ook:  Zeemeerminnen zwemmen in een oceaan van 10.000 plastic flessen

vogels huilen niet8

Het is boek is momenteel helaas uitverkocht, daarom zetten we een paar foto's hieronder. Houd de website in de gaten wanneer je het boek interessant vindt, hopelijk worden er binnenkort wat exemplaren bijgedrukt! ]

Zwartkopmeeuw

Zwartkopmeeuw bij vogelklas Karel Schot. © Anjes Gesink

Bosuil

Zilvermeeuw

Jonge meeuw bij vogelklas Karel Schot. © Anjes Gesink

Kluut

Een Kluut bij Vogelklas Karel Schot. © Anjes Gesink

Heggenmusjes

Heggenmusjes bij Vogelklas Karel Schot. © Anjes Gesink

Fazant

vogels huilen niet6

Waterhoentjes

Twee waterhoentjes bij Vogelklas Karel Schot. © Anjes Gesink

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Spirituele hulpverlening voor je mentale gezondheid

De invloed van verpakkingen op consumentenkeuzes

Een babyshower organiseren doe je zo

Muizen in huis? Dit kun je doen!

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down