Dieren uit duizenden stukjes papier

17 september 2015
178

Het is moeilijk voor te stellen dat deze extreem gedetailleerde vogels en insecten gemaakt zijn van papier. Met eindeloze concentratie en geduld snijdt en knipt kunstenaar Calvin Nicholls de kleinste details. In sommige werken is letterlijk ieder haartje apart aangebracht.
Hoe de kunstenaar te werk gaat? Het begint met een simpele tekening van een vogel of insect. Daarna worden alle 'onderdelen' één voor één uit papier gesneden en aan elkaar geplakt: van onderaf, zoals dakpannen op elkaar worden gestapeld. Soms gebruikt Nicholls en minuscuul druppeltje lijm, aangebracht met een tandenstoker. Het resultaat is verbluffend.
Meer werken zijn te zien en te koop op de website van de kunstenaar. Hij maakt zelf sculpturen in opdracht, precies zoals u ze wilt hebben! Zo maakte hij in opdracht vijf prachtige paradijsvogels, die dit jaar een 'Award of Excellence' en een 'Artist's choice Award' wonnen op de jaarlijkse expositie van de 'Society of Animal Artists' in Jamestown (USA).
Dieren uit duizenden stukjes papier | Paradijsvogels MagazineDieren uit duizenden stukjes papier | Paradijsvogels MagazineDieren uit duizenden stukjes papier | Paradijsvogels MagazineDieren uit duizenden stukjes papier | Paradijsvogels MagazineDieren uit duizenden stukjes papier | Paradijsvogels MagazineDieren uit duizenden stukjes papier | Paradijsvogels MagazineDieren uit duizenden stukjes papier | Paradijsvogels MagazineDieren uit duizenden stukjes papier | Paradijsvogels Magazine
 

Lees ook:  AUGUSTUS | Van culinair wildplukken tot de kunst van het beslissen

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Onbezorgd leven met een woonverzekering

Hoe verzorg je je lichaam het beste?

Waarom heb je een leuke, creatieve hobby nodig?

De rustgevende aura kleur blauw

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings