Vogelportretten geschilderd op veren

24 augustus 2016
454

Kunstenares Krystle Missildine heeft een voorliefde voor zowel vogels als kunst en ze heeft een fantastische manier gevonden om dit te uiten: het beschilderen van vogelveren. De kunstenares heeft zelf maar liefst 5 vogels en ze gebruikte dan ook een veer van haar eigen valkparkiet als canvas voor haar eerste dierenportret. Inmiddels is ze overgestapt naar veren van ara’s en kalkoenen omdat deze breder en steviger zijn. Naast portretten van vogels maakt ze ook portretten van andere dieren, zoals katachtigen en panda’s.

Veerverven

Missildine verdient haar brood met het maken van portretten van huisdieren en ze heeft dus al veel ervaring met het realistisch schilderen van dieren. Maar het beschilderen van veren is toch weer een totaal andere uitdaging omdat ze splijten, buigen en afbreken onder het gewicht van de acrylverf. De textuur van dit bijzondere canvas zorgt er echter wel voor dat de vachten van de dieren nog realistischer lijken. Naast het schilderen op veren, schildert Missildine ook op eieren, ornamenten en natuurlijk schildersdoeken en ze kan ook erg goed tekenen.

Inspiratie

De kunst van het veerverven heeft Missildine afgekeken van medekunstenares Jamie Homeister. Zij schilderde vaak de afgebeelde vogels op veren van hun eigen soort en om het nog een stapje moeilijker te maken, schilderde ze ook portretten over meerdere veren. Helaas heeft ze met dit werk moeten stoppen vanwege een nekblessure en ze promoot daarom het goede werk van Missildine via haar Instagram pagina. Beide kunstenaressen gebruiken enkel veren die op natuurlijke wijze bij de vogels uitgevallen zijn.

Lees ook:  Hoe vogels weten waar ze naar toe moeten vliegen

De kunstenaressen verdien zeker een pluim! Bekijk hun prachtige werk hieronder.

Verenkunst van Krystle Missildine

Krystle Missildine (5)

Krystle Missildine (1)

Krystle Missildine (2)

Krystle Missildine (7)

Krystle Missildine (6)

Krystle Missildine (4)

Krystle Missildine (3)

Krystle Missildine (9)

Krystle Missildine (8)

Geschilderde veren door Jamie Homeister

Jamie Homeister (4)

Jamie Homeister (14)

Jamie Homeister (15)

Jamie Homeister (16)

Jamie Homeister (9)

Jamie Homeister (11)

Jamie Homeister (13)

Jamie Homeister (10)

Jamie Homeister (6)

Jamie Homeister (7)

Jamie Homeister (8)

Jamie Homeister (12)

Jamie Homeister (3)

Via: My Modern Met, Boredpanda

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Babykamer inrichten? Bekijk deze checklist!

De verschillende soorten Philodendron verzorgen

Waarom koud water goed voor je is

Zo verzorg je de passiebloem!

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings