Het vogeldagboek van Adri de Groot | Foto's

21 juni 2014
724

Vogeldagboek, 30 september 2015: "Maandagmorgen, prachtige weersvoorspellingen, in het naseizoen is er nog plaats genoeg op Texel, ingescheept en veilig in een vakantiehuisje beland. De trek is flink op gang, 
overal op het vogeleiland zie en hoor je trekvogels. Bladkoning, klapekster, genieten!"

Natuurliefhebber Adri de Groot legt bijzondere dieren en bijzondere momenten vast op de gevoelige plaat. Zijn Vogeldagboek is inmiddels een begrip in Nederland. Wie zich inschrijft ontvangt regelmatig een aantal mooie foto's in zijn of haar mailbox. Een aanrader!
[quote text_size="medium"]
Vogelen deed ik mijn hele leven al een beetje, maar toen ik een telescoop kocht ging er een nieuwe wereld voor me open.
[/quote]

Van tochtjes in de natuur tot een volledig vogeldagboek

Adri de Groot wordt in 1946 geboren op de korenmolen De Hoop in Oud-Albas, midden in de polders. "Van jongs af heeft de natuur me geboeid, zonder me er 'echt' in te verdiepen. Toen ik door ziekte niet meer in staat was om te werken, ging ik naar buiten, de rust en ruimte van de vrijheid zoekend. 'Vogelen' deed ik mijn hele leven al een beetje, maar toen ik een telescoop kocht ging er een nieuwe wereld voor me open."
Eind jaren '90 begon De Groot met het maken van notities van zijn tochtjes in de natuur. Vogels, beestjes, bloemen..zijn verhalen schreef hij op in een dagboek. Geïnteresseerde natuurliefhebbers vroegen hem om die stukjes via email toe te sturen. Dat was het begin van het inmiddels bekende vogeldagboek van Adri de Groot.
Al snel volgde de fotografische toevoeging, inmiddels sieren honderden prachtige foto's het vogeldagboek. Wegens ziekte blijft zijn grasduinen voornamelijk beperkt tot het gebied Nieuwkoop, Rijnmond en de Noordzeekust, maar dat maakt zijn fotocollectie scherp observatievermogen er niet minder interessant op!
We zetten een klein voorproefje op Paradijsvogels Magazine:

adri de groot blauwe pauw

Blauwe pauw | Foto Adri de Groot


vogeldagboek gekraagde roodstaart

Gekraagde roodstaart | Foto Adri de Groot


vogeldagboek kleine karekiet

Kleine karekiet | Foto Adri de Groot


vogeldagboek Mokbaai

Vogels in Mokbaai | Foto Adri de Groot


vogeldagboek zwarte zwaan

Zwarte zwaan | Foto Adri de Groot


Adri de Groot vogeldagboek

Adri de Groot | Foto Caroline Elfferich


Bekijk hier alle foto's en natuurverhalen van Adri de Groot. Ook leuk: via deze link kunt u de geluiden van diverse vogels en andere dieren beluisteren die De Groot opnam tijdens zijn natuurtochten.
[hr]

Lees ook:  Fotografische tekeningen van potlood

Meer inspiratie opdoen? Meld u aan voor de gratis inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine en ontvang de beste artikelen:

[mc4wp_form id="15395"]

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Een babyshower organiseren doe je zo

Muizen in huis? Dit kun je doen!

Trends in herenmode voor 2024

Bedrijfsuitjes: Waarom ze belangrijk zijn + Tips voor het organiseren

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down