Voetverzorging tips

14 VIEWS
Voetverzorging tips

Vandaag de dag besteden we over het algemeen genoeg tijd aan haar en huidverzorging. Wat veel mensen echter vaak vergeten is net die extra aandacht geven aan hun voeten. Van droge voeten, zweetvoeten, eelt, blaren, kloven tot kalknagels behandelen. Iedereen heeft wel eens met een van deze voetklachten te maken gehad. Uiteraard is dit niet altijd prettig en om deze reden is het van belang om extra aandacht te geven aan goede voet verzorging. In de wintermaanden is voetverzorging vaak iets waar mensen weinig aandacht aan geven. In de zomer is het dan vaak iets wat ze opvalt en vaak ben je dan net te laat. Als je dit het gehele jaar door doet ben je klaar voor de zomer en kan je hele jaar er tegenop met mooie verzorgde voeten.

Het nut van voet verzorging

Over het algemeen hebben onze voeten veel te verduren. Onze voeten worden vaak in schoenen gepropt, waar ze weinig bewegingsruimte hebben en weinig kunnen ademen. Ze dragen ons volle gewicht en brengen ons overal naar toe. Mensen die lang en vaak wandelen met slechte schoenen ervaren ook sneller blaren en eelt op de voeten. Dit kan vaak erg vervelend aanvoelen en maken onze voeten niet mooier erop.

Zweetvoeten kunnen voor eelt en schimmelinfecties zorgen. Ook wanneer de huid onder druk komt te staan en wrijving ontstaat zal eeltvorming zich vaker en sneller voor doen. Naast eelt en schimmelinfecties is een ander veel voorkomende voetklacht likdoorns. Als je vaak belastende bewegingen maakt en verkeerde schoenen draag zal je vaker last hebben van likdoorns. Vaak zijn het ouderen die er vooral last van hebben. Dit komt omdat naarmate we ouder worden onze huid steeds dunner wordt. Door de dunnere huid zal een beetje wrijving er al voor zorgen dat je likdoorns krijgt.

Lees ook:  Weg met je telefoon | Voordelen van een digital detox

Lang verhaal kort, voetverzorging is belangrijker dan mensen vaak denken. We hebben hieronder een zestal tips voor je opgesomd om je voeten de juiste verzorging te bieden. Zo kan je makkelijker deze nare voetklachten voorkomen.

voetverzorging

Zes tips voor een betere voetverzorging

Zoals je hierboven al kon lezen is voetverzorging van essentieel belang om je voeten mooi, gezond en infectievrij te houden. Het kan soms moeilijk zijn om dit zelf goed te doen om deze reden hebben we hieronder een aantal gouden tips voor de beste voetverzorging.

  1. Pedicure: De eerste en meest eenvoudige tip is om zo af en toe een pedicure in te plannen. Een goede pedicure kan ervoor zorgen dat je gezonde en mooie voeten kan behouden. Een pedicuresalon is gespecialiseerd in allerlei voetkwalen. Zo kunnen ze je helpen bij het verwijderen van eelt, likdoorns en het behandelen van kalknagels.
  2. Goed afdrogen: Iets wat bij veel mensen vaak fout gaat is het goed afdrogen van ons lichaam na het douchen. Vooral op plekken waar het vochtig en warm kan zijn, zoals onze voeten, tussen de tenen en onder de oksels wordt vaak maar half omslachtig gedaan. Door dit niet goed te doen kunnen er allerlei lichamelijke infecties ontstaan, zoals schimmelvoeten en kalknagels.
  3. Knippen van je nagels: Bij het knippen van je nagels is het van belang dat je deze recht afknipt. Vaak kiezen mensen ervoor om de nagels rond af te knippen, echter vergoot dit de kans om een ingegroeide nagel te krijgen. Een ingegroeide nagel kan erg pijnlijk zijn. Om deze reden is het van belang om de hoeken van je nagels niet af te knippen maar gewoonweg recht te laten staan.
  4. Voeten crème: Een goede voeten crème kan wonderen doen voor onze voeten. Er is genoeg keuze in verschillende voeten zalfjes en crèmes, waarmee je je voeten kan insmeren. De crèmepjes en zalfjes zorgen ervoor dat je voeten mooi en gezond uit gaan zien.
  5. Zweetvoeten: Als je last hebt van zweetvoeten kan je ook gebruik maken van een goede zweetvoetenspray, waarmee je bacteriën kan doden. Een antibacteriële voetenspray kan wonderen doen voor zweetvoeten en vervelende schimmelinfecties voorkomen.
  6. Sokken: Ook is het van belang om ten alle tijden schone sokken te dragen. Sokken geven je voeten net wat extra bescherming en ze houden je voeten ook nog lekker warm. Je kan ook kiezen voor speciale zilversokken. Zilversokken hebben een antibacteriële werking en geven je voeten nog net wat extra bescherming.
Lees ook:  Oma’s tips voor schone ramen

Wat kan je nog doen voor je voeten

Naast de zestal tips die we voor voetverzorging geven is het ook aan te raden om je voeten genoeg rust en ademruimte te geven. Het grootste deel van de dag hebben we vaak schoenen aan en dit kan onze voeten in vochtige en warme plaatsen behouden. Door ze de juiste ademruimte te geven kan je ervoor zorgen dat ze minder vermoeid zijn en minder last hebben van andere voetklachten.

MEER INSPIRATIE

Wat is ikigai en hoe vind je die van jou?
Winnen van de loterij
Originele ideeën om te doen op een date
Bij het kopen van een pak, let je op het volgende