Voederplank voorzien van camera maakt prachtige close-ups

1254 VIEWS
Voederplank voorzien van camera maakt prachtige close-ups

Lisa M. Ca verhuisde van Duitsland naar Michigan en was meteen gegrepen door de unieke vogelpopulatie in dit gebied. Van schitterende vlaamse gaaien met blauwe vleugels tot felgekleurde kardinalen en tjilpende mezen, haar achtertuin zat er vol mee. 

Ze wilde graag dichterbij komen om de vogels beter te leren kennen, maar dat was nog geen eenvoudige klus. Fotograferen met een goede spiegelreflex en grote lens is moeilijk – je moet héél stil zitten voor dergelijke scherpe close-ups. Daarom schafte ze een voederplank aan waar je – discreet – een iphone of speciale camera op kunt aansluiten. Zelf ga je een eindje verderop zitten, en zodra er een gevederde vriend neerstrijkt klik je met de afstandbediening en staat de nietsvermoedende vogel op de foto.

Leuk is dat de vogels door het ‘quick snap effect’ een hele spontane uitstraling krijgen. De voederplank met camera installatie is hier te koop.

vogels fotoplank2 vogels fotoplank3 vogels fotoplank4 vogels fotoplank5 vogels fotoplank6 vogels fotoplank7 vogels fotoplank8 vogels fotoplank9 vogels fotoplank10

Via My Modern Met

 

MEER INSPIRATIE

Liefdesverhaal van een ooievaar die elk jaar duizenden kilometers vliegt
Hoe vogels weten waar ze naar toe moeten vliegen
Duizenden spreeuwen dansen boven een Nederlands veld
Foto’s waarop je elk veertje van exotische vogels perfect kan bestuderen