Vliegen als een vogel: kunst of wetenschap?

13 november 2014
289

Hoe vliegt een vogel? Decennialang hebben mensen zich over dit fenomeen gebogen. In 1783 vonden we de luchtballon uit, het zweefvliegtuig werd voor het eerst succesvol getest door Otto Lilienthal in 1891 en in 1903 maakten de gebroeders Wright als eerste mensen een gecontroleerde vlucht met een gemotoriseerd vliegtuig. Inmiddels is een groot deel van onze samenleving al eens in een vliegtuig gestapt en maken we ons minder druk over het mysterie van de gemotoriseerde vleugels.
Dat dit fenomeen wel degelijk fascinerend blijft, bewijst Amerikaanse designer Eleanor Lutz. Na een het gedrag van een muggenlarve in duizenden beeldjes te hebben gereconstrueerd, besloot ze hetzelfde te doen met de vliegpatronen van allerlei andere levende wezens.
Het resultaat zijn vijf 'video's', die op artistieke wijze laten zien met welke beweging een vleermuis, een libelle, een gans, een mot en een kolibrie zich voortbewegen. Met vijftien beeldjes per seconde was het doel niet om een perfecte wetenschappelijke weergave te produceren, maar vooral ook om de kunstige patronen van de natuurlijke vlucht te laten zien. Zouden we dit als mensen ooit na kunnen doen? We kunnen het in ieder geval vol bewondering aanschouwen...
Vliegbewegingen
Bron: behance.net
 

Lees ook:  5 Unieke accommodaties in Nederland

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Dieren sport door de jaren heen

Wat zijn de beste 25 musea in Londen?

De interessante sporten van de oude Grieken en Romeinen

Haal de trends van 2023 naar jouw interieur

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings